Jobbet blev räddningen i sorgen

Kristina Lindquist förlorade sin make för tre år sedan, precis innan hon skulle gå i pension. Jobbet blev hennes räddning, och hon har fått bra stöd av chefer och kollegor. ”Ska jag vara helt ärlig så gråter jag fortfarande på vägen hem vissa dagar.”

Kristina Lindquist förlorade sin make Lennart för tre år sedan.
Kristina Lindquist förlorade sin make Lennart för tre år sedan.Foto:Jack Mikrut
Foto:Jack Mikrut

Den 3 oktober 2017 höll Kristina Lindquist sin make Lennarts ansikte mellan sina händer, och sa till honom: ”Jag ser att du är på väg bort från mig nu. Jag kommer efter, och jag älskar dig.”

”Sedan vände han huvudet åt sidan och var borta. Det var ett jättefint avsked, men sedan blev det en väldigt kämpig tid.”

Lennart Lindquist avled av komplikationer efter behandling mot lungcancer, och fick fel vård den dagen. Efter en anmälan riktade IVO skarp kritik mot sjuksköterskor och läkare.

I det kaos som uppstod efter det oväntade dödsfallet anser Kristina Lindquist att hon fick viktigt stöd både från sin chef och sina kollegor. Hon är barnmorska och arbetade då på förlossningen på BB i Karlskrona.

”Jag fick telefonsamtal och blommor hemskickade, och mina kollegor kom och hälsade på och ringde.”

Avdelningschefen hörde regelbundet av sig och hade samtal i enrum med henne, samtidigt som hon gick på samtal hos en kurator.

”Min chef hade förstått att jag inte kände så stor livsglädje, och tog upp det direkt med mig och frågade vad hon kunde göra.”

Efter två månaders sjukskrivning återgick Kristina Lindquist till sitt arbete. Flera kollegor tyckte att det var för tidigt, men själv kände hon att det var hennes räddning. Hon beskriver rollen som barnmorska som något man är, snarare än ett yrke, och att man får iklä sig uniformen och släppa sina egna bekymmer.

”Men det var väldigt svårt första dagen. Jag låg och grät i en halvtimme i famnen på den första kollegan jag träffade. Och när jag åkte hem var jag helt slut och grät hela vägen”, säger hon.

Ett år efter makens död bytte Kristina Lindquist arbetsplats, från förlossningen till en gynmottagning i Karlshamn. Hennes nuvarande chef och kollegor känner väl till hennes historia, och har fortsatt stötta.

”De har bland annat erbjudit mig massage. Sorgen sätter sig ju i kroppen, man blir inte bara nedstämd utan får också fysiskt ont. Så det har varit jättebra.”

Vad har stödet från dina arbetsplatser betytt för dig? 

”Väldigt mycket. Att det finns en förståelse och att bara känna att det finns någon, för man blir väldigt ensam och sårbar. Jag råkade bli påkörd av en bil i januari och skadade ena foten rätt rejält. Jag stod där ensam, behövde åka till akuten och samtidigt få hjälp med att köra hem bilen. Jag ringde min chef och hon kom direkt, satt med mig på akuten, såg till att jag kom hem och att bilen hämtades.”

Hur ser din sorg ut i dag?

”Jag är inte så sorgsen att jag inte känner mening med livet, utan kan se att det finns saker som gör mig glad, och jag kan se tillbaka på allt det trevliga, mysiga och roliga vi har haft tillsammans. Men det gnager fortfarande. När jag ramlar ner nu blir det på ett sätt nästan djupare men jag kommer ur det lite enklare. Men ska jag vara helt ärlig så gråter jag fortfarande på vägen hem vissa dagar.”

När är det jobbigast?

”Det är de här speciella dagarna. Födelsedagar, semestrar, fredagseftermiddagar, årsdagen, helgerna. Alla är väldigt förstående och bra, men man kan inte riktigt sätta sig in i hur det är att ha sådan sorg som när man har förlorat sin livspartner. Det är lite tufft på fredagarna när alla säger ´trevlig helg´. Vadå trevlig helg, kan jag tänka då.” 

Kristina Lindquist blev av sin svägerska uppmuntrad att besöka ett medlemsmöte hos Vimil, föreningen Vi som mist någon mitt i livet, medan hon besökte sin dotter i Göteborg. Hon blev så uppfylld av den förståelse hon mötte där att hon omgående drog i gång medlemsträffar och aktiviteter i Blekinge, och i dag är hon nybliven ordförande på riksnivå. Tillsammans med de andra medlemmarna gör hon sådant hon tidigare brukade göra med sin make: resa, bo på hotell och äta god mat.

Talas det tillräckligt om sorg?

”Nej. Man är rädd för att prata om död och sorg och det tror jag också var innan detta hände, det är inte så konstigt för det är väldigt svårt. Jag tänkte på det när min arbetsplats blev hbtq-certifierad. Den utbildningen handlar inte bara om hur man bemöter homosexuella, utan hur man ska vara mot varandra generellt. Jag tänkte när vi höll på att ´här pratas det mycket om olikheter, men det här med sorgen då?´ Den punkten tycker jag att man hade glömt bort.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ForenaAnnons

Forena vill göra privat pensionssparande förmånligt – för alla

Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena
Bildtext: Anders Johansson, förbundsordförande Forena

Pensionsnivåerna sjunker för varje årskull som går i pension. Tjänstepensionen har blivit en nödvändighet snarare än en guldkant på ålderns höst, men detta till trots saknas stimulansåtgärder som uppmuntrar och underlättar för privat pensionssparande. Det vill försäkringsbranschens fackförbund Forena ändra på. 

Pensionerna är en kärnfråga för det svenska samhället, oavsett politisk hemmahörighet. I takt med att befolkningen åldras och att pensionssystemet inte täcker upp i den mån som var avsett, riskerar vi att hamna i en framtid där våra äldre tvingas förlita sig på bidrag för att ens överleva.

– Hela 450 000 anställda saknar tjänstepension. Samtidigt arbetar runt 500 000 kvinnor deltid, 120 000 personer är småföretagare och vi har stor inflyttning. Vi pratar om över en miljon människor som behöver få chansen att spara ikapp, säger Forenas förbundsordförande, Anders Johansson.

Ett ointresse kring förändring

Det är dock en komplex fråga. I dag premieras till exempel företagare med förmånliga skatteregler för att avdrag vad gäller avsättning till tjänstepensionen. Yrkesverksamma som tjänar över 45 000 i månaden kan löneväxla förmånligt, men för 90 procent av dem som jobbar ges inga förmåner. 

– Det är överraskande att politikerna är så ointresserade av att förändra situationen. Istället gömmer de sig bakom Pensionsgruppens oantastlighet och ser en konflikt mellan subventionerat pensionssparande och konsumtion för tillväxt. Därtill finns en missuppfattning om att subventioner bara skulle leda till ökat pensionssparande hos höginkomsttagare, något som inte alls stämmer.

Tre reformförslag

Anders, som själv har lång erfarenhet från försäkringsbranschen, konstaterar att det i realiteten finns ett stort intresse från svenskarna att pensionsspara, men att de reducerade avdragsmöjligheterna har satt käppar i hjulet för andra.

– Därför presenterar vi tre reformförslag; till att börja med borde det införas matchat sparande, där staten matchar en viss procent av allt man månadssparar. Det är enkelt och man kan delta på den nivå man väljer själv.

Det andra förslaget är att öppna möjligheter för att man själv ska kunna göra insättningar till premie- och tjänstepension. Infrastrukturen för en sådan här modell finns redan i många andra länder och fungerar väl.

 – Det tredje förslaget är att låta äldre som säljer sina bostäder få omvandla reavinsten till livränta. Då får pensionärer pengar som förstärker pensionen samtidigt som vi ökar rörligheten på bostadsmarknaden.

Mycket på agendan

Medan pensionerna är en central fokuspunkt för Forena arbetar fackförbundet hårt även med en mängd andra sakfrågor. Högaktuellt just nu är exempelvis förhandlingarna mellan Svenskt näringsliv, LO och PTK kring LAS, omställningsfrågor och A-kassefrågor. 

– Förhandlingarna beräknas vara klara i slutet av september och det är mycket spännande. Vi berörs förvisso inte direkt av diskussionerna, men kommer ändå att påverkas av resultatet. Nu i oktober påbörjar vi också våra löneförhandlingar, så det finns mycket på agendan, avslutar Anders.

FAKTA OM FORENA

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Vi jobbar för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare. Forena är det största facket bland akademiker och chefer i försäkringsbranschen och vi ansluter studenter, yrkesverksamma och chefer. 

Läs mer om Forena

Mer från Forena

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forena och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?