1515
Annons

Jimmie Åkessons känga till Löfven: ”Inte lyckats med någonting”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller tal på partiets landsdagar i Karlstad. Udden riktas mot Socialdemokraterna och den avgående statsministern Stefan Löfven.

”Han har ju faktiskt inte lyckats med någonting annat än att ställa till med mer elände”, säger Jimmie Åkesson.

Foto:Cornelia Jönsson

Under parollen ”Vi såg det komma” träffas Sverigedemokraterna under helgen i Karlstad för att ta beslut om partiets politik i valrörelsen och nästa mandatperiod.

Partiledare Jimmie Åkesson håller tal på landsdagarna. Stort fokus ligger på att kritisera Socialdemokraterna och regeringens styrning av Sverige.

”Socialdemokraterna, det naiva partiet som aldrig ser något komma, har i stort sett inte lyckats med någonting förutom att förvärra och försämra på ett sätt som borde vara omöjligt ens om man avsiktligen försökte”, säger Jimmie Åkesson i sitt tal.

Särskilt är det den avgående statsministern Stefan Löfven som står i fokus för SD-ledarens kritik.

”Han har ju faktiskt inte lyckats med någonting annat än att ställa till med mer elände”, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson påtalar det ökade grova våld som plågar Sverige och den upplevda otrygghet som kommer med våldet.

Det är en utveckling som SD-ledaren anser att Socialdemokraterna inte kan bryta.

”Vi måste gå från kravlöshet och splittring, till pliktkänsla och samhörighet. Bort från ängslighet och ynkedom till förmån för partier och politiker som sätter Sverige främst och som både vågar och förstår att fatta de beslut som krävs för att återupprätta trygghet och välfärd”, säger Jimmie Åkesson.

Partiledaren ställer sig också kritisk till den pensionsuppgörelse som S, MP och V kommit överens om. I sak är det inte fel, enligt Jimmie Åkesson, men han ifrågasätter att uppgörelsen kommer just nu.

”Hur trovärdigt blir det när det parti som haft makten i två mandatperioder ska börja dela ut dessa pengar två veckor före valdagen? Ni har liksom haft över 400 veckor på er. Det är valfläsk, makten över allt”, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson utlovar, än en gång, att SD kommer att arbeta för att minska biståndsbudgeten för att föra över pengarna på nationella satsningar.

”Vi sverigedemokrater kommer att skära ned på miljardrullningen till andra länder och till andra länders medborgare för att i stället satsa på vårt eget land och våra egna medborgare”, säger han.

Under hösten har en debatt kring epitetet ”blåbrun” som Miljöpartiet använt sig flitigt av i debatter mot M, KD och SD. Detta vänder sig Jimmie Åkesson mot och säger att språkröret Per Bolund (MP) ”ska skämmas”.

”Här har vi en synnerligen okunnig, historielös människa”, säger Jimmie Åkesson.

”Det är historielöst och inte minst är det grovt kränkande mot alla nazismens offer att likställa kritik mot västvärldens mest extrema invandringspolitik med fascistiska förbrytelser under 1930- och 40-talen”, fortsätter han.

Jimmie Åkesson har under en längre tid pratat om att SD efter valet 2022 vill ingå i en regering med M och KD. Nu, menar SD-ledaren, är tiden kommen för ett sådant maktskifte.

”Klockan är slagen. Vi här inne, och alla Sverigevänner i vårt älskade land, är redo för valrörelsen. Det är dags för en ny politisk ledning. En ledning som sätter Sverige först! Och som ser problemen komma, innan det är för sent”, säger han.


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?