1515
Annons

Jimmie Åkessons känga till Löfven: ”Inte lyckats med någonting”

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller tal på partiets landsdagar i Karlstad. Udden riktas mot Socialdemokraterna och den avgående statsministern Stefan Löfven.

”Han har ju faktiskt inte lyckats med någonting annat än att ställa till med mer elände”, säger Jimmie Åkesson.

Foto:Cornelia Jönsson

Under parollen ”Vi såg det komma” träffas Sverigedemokraterna under helgen i Karlstad för att ta beslut om partiets politik i valrörelsen och nästa mandatperiod.

Partiledare Jimmie Åkesson håller tal på landsdagarna. Stort fokus ligger på att kritisera Socialdemokraterna och regeringens styrning av Sverige.

”Socialdemokraterna, det naiva partiet som aldrig ser något komma, har i stort sett inte lyckats med någonting förutom att förvärra och försämra på ett sätt som borde vara omöjligt ens om man avsiktligen försökte”, säger Jimmie Åkesson i sitt tal.

Särskilt är det den avgående statsministern Stefan Löfven som står i fokus för SD-ledarens kritik.

”Han har ju faktiskt inte lyckats med någonting annat än att ställa till med mer elände”, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson påtalar det ökade grova våld som plågar Sverige och den upplevda otrygghet som kommer med våldet.

Det är en utveckling som SD-ledaren anser att Socialdemokraterna inte kan bryta.

”Vi måste gå från kravlöshet och splittring, till pliktkänsla och samhörighet. Bort från ängslighet och ynkedom till förmån för partier och politiker som sätter Sverige främst och som både vågar och förstår att fatta de beslut som krävs för att återupprätta trygghet och välfärd”, säger Jimmie Åkesson.

Partiledaren ställer sig också kritisk till den pensionsuppgörelse som S, MP och V kommit överens om. I sak är det inte fel, enligt Jimmie Åkesson, men han ifrågasätter att uppgörelsen kommer just nu.

”Hur trovärdigt blir det när det parti som haft makten i två mandatperioder ska börja dela ut dessa pengar två veckor före valdagen? Ni har liksom haft över 400 veckor på er. Det är valfläsk, makten över allt”, säger Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson utlovar, än en gång, att SD kommer att arbeta för att minska biståndsbudgeten för att föra över pengarna på nationella satsningar.

”Vi sverigedemokrater kommer att skära ned på miljardrullningen till andra länder och till andra länders medborgare för att i stället satsa på vårt eget land och våra egna medborgare”, säger han.

Under hösten har en debatt kring epitetet ”blåbrun” som Miljöpartiet använt sig flitigt av i debatter mot M, KD och SD. Detta vänder sig Jimmie Åkesson mot och säger att språkröret Per Bolund (MP) ”ska skämmas”.

”Här har vi en synnerligen okunnig, historielös människa”, säger Jimmie Åkesson.

”Det är historielöst och inte minst är det grovt kränkande mot alla nazismens offer att likställa kritik mot västvärldens mest extrema invandringspolitik med fascistiska förbrytelser under 1930- och 40-talen”, fortsätter han.

Jimmie Åkesson har under en längre tid pratat om att SD efter valet 2022 vill ingå i en regering med M och KD. Nu, menar SD-ledaren, är tiden kommen för ett sådant maktskifte.

”Klockan är slagen. Vi här inne, och alla Sverigevänner i vårt älskade land, är redo för valrörelsen. Det är dags för en ny politisk ledning. En ledning som sätter Sverige först! Och som ser problemen komma, innan det är för sent”, säger han.


Innehåll från Mpya Sci & TechAnnons

Nischad specialistkompetens på rekordtid

Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.
Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.

I en pandemi, där man snabbt behöver ta fram vaccin, handlar det om att hitta specialistkompetens på kort tid. Det som i vanliga fall tar år har nu tagit månader. Mpya Sci & Tech har dragit sitt strå till stacken.

För att ta fram ett vaccin på rekordtid har läkemedelsindustrin kraftsamlat och delat kunskap på ett helt nytt sätt. En viktig faktor har varit att snabbt få in specialister för att kunna göra de omställningar som krävs. Ett av företagen som har varit med och stöttat läkemedelsbolagen i att hitta nischad specialistkompetens på rekordtid är Mpya Sci & Tech.  

– Vår verksamhet bygger på att matcha kompetens mot behov, och just i dessa tider har det varit extra viktigt att ha rätt kompetens redo för att bistå kunderna snabbt, säger Ellinor Crafoord, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.    

Mpyas specialister är ute på många olika uppdrag. Jonas Bonn, QA specialist för datoriserade system, jobbar just nu på Valneva och vittnar om tajta deadlines och högt ställda krav på den kompetens som anlitas. Maria Andersson, specialist inom validering, beskriver en liknande situation på Novavax där hon är på uppdrag just nu. Maria jobbar med att validera en analysmetod av Novavax-vaccinet. En annan Mpya-konsult, Anna Thaung, QA-specialist på Novavax, berättar om vikten av tvärfunktionellt arbete. 

– Det är viktigt med nätverksmöjligheter när det går så fort. Både med konsultkollegor och kollegor i mitt valideringsnätverk. Det breddar min kunskap. 

Kompetensen att hitta rätt kompetens blir allt mer värdefull. Det handlar inte om att skaffa fram resurser – fler med samma kompetens – utan om att hitta kompletterande kunskap och nischade specialister som tillsammans med personal på läkemedelsbolagen kan utveckla nya lösningar.  

– Exakt, säger Ellinor Crafoord, och för att klara det behöver man vara öppen och nyfiken, men också modig. Vi ger våra konsulter svåra uppdrag, men vi stöttar dem helhjärtat och ser till att miljön ”här hemma” är stimulerande och trygg. 

Jonas Bonn fyller i. 

– Det är tydligt att kunskapsdelning hör framtiden till. Att samarbete över företagsgränser kommer ge världen bättre lösningar snabbare. 

Om Mpya Sci & Tech
Mpya Sci & Tech är ett konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap grundat 2019 med ambitionen att ge specialister en miljö att trivas och utvecklas i. Inte bara vad gäller kunskapsdelning och förkovran, utan också vad gäller ett hållbart yrkesliv där alla delar av livet får plats. ”The more life you live, the more passion you bring to work.” Mpya Sci & Tech har sin hemmabas i Stockholm, Uppsala och Göteborg och har över 80 anställda. Läs mer om Mpya Sci &Tech här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Sci & Tech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?