1515

Jetty minskade förlusten – ser finansieringsbehov

Event-affärssystembolaget Jetty, listat på Spotlight, redovisar ett resultat efter skatt på -0,6 miljoner kronor (-2,2) för det andra kvartalet 2020.

Nettoomsättningen var till 0,8 miljoner kronor (0,6). Effektiviseringsåtgärder bidrog till att kostnaderna sjönk 35 procent under andra kvartalet.

”Det innebar Jettys hittills starkaste kvartal, resultatmässigt. Viktigt att poängtera är att en bidragande orsak är Tillväxtverkets stöd för deltidspermittering. En annan bidragande orsak är en engångsintäkt från en av våra största kunder. Sannolikt kommer intäkterna påverkas negativt så länge covid-19 påverkar samhället och det finns risker att vissa kunder framöver kommer att tvingas avsluta avtal”, skriver Jens Ålander, som tillträdde som vd för Jetty i maj 2020.

Under april månad har bolaget säkerställt stöd från Tillväxtverket gällande deltidspermittering samt erhållit anstånd från Skatteverket gällande skatteinbetalningar. Detta innebär att bolagets likviditet stärktes med drygt 0,9 miljoner kronor. Vidar har bolaget under juli säkerställt ett kortsiktigt lån från Almi, vilket innebär att likviditeten stärktes med 0,5 miljoner kronor.

”Som vi tidigare kommunicerat, i rapporten för det första kvartalet och årsredovisningen 2019, behöver vi genomföra åtgärder för att hantera bolagets likviditet. Vi har hittills verkställt kostnadsreduceringar och tagit del av vissa av regeringens stödåtgärder, vilket hjälpt oss att hantera verksamheten kortsiktigt. Under hösten behövs ytterligare finansieringsåtgärder”, skriver vd:n.


Innehåll från XenitAnnons

Virtuella skrivbord, lösningen för den hybrida arbetsplatsen

Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao
Xenits medarbetare Isabella Sinik Tinnberg och Jimmy Dao

Allt fler företag har efter pandemin öppnat upp för en hybrid arbetsplats där medarbetarna kan mixa kontor- och hemmaarbete som de själva önskar. Den ökade friheten att kunna arbeta varifrån man vill ställer nya krav på företags IT. Krav som många företag saknar digitala lösningar för att möta.

– För två år sedan kunde ingen förutspå hur otroligt viktigt det skulle bli för företag att erbjuda en säker och enkel distansarbetsplats i molnet. När allt fler nu går mot att erbjuda sina medarbetare en hybrid arbetsplats även efter pandemin måste företag investera i rätt teknologier med bättre förutsättningar för ökad flexibilitet. Där är virtuella skrivbord en väldigt bra lösning för många. Virtuella skrivbord leder till flexibilitet och skalbara kostnader för verksamheten utan att tumma på medarbetarnas upplevelse eller säkerhet, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är ett av de främsta företagen i Sverige inom virtuella skrivbord i Microsoft Azure. Ett virtuellt skrivbord är ett skrivbord som man kan komma åt var som helst, när som helst och från vilken enhet som helst med alla program och applikationer man behöver i sitt arbete.

Läs mer om Xenits tjänst för virtuella skrivbord. 

– Det är viktigt att erbjuda sina medarbetare ett flexibelt arbetssätt och samtidigt skydda sin organisations data, applikationer, enheter och nätverk från cyberhot.  Med virtuella skrivbord i Azure får användarna ökad frihet i hur de vill arbeta samtidigt som verksamhetens IT får skalbara kostnader, ökad säkerhet och centralstyrda tillgångar. Virtuella skrivbord har även en positiv påverkan på verksamheters hållbarhetsarbete, dels genom molnbaserade lösningar, och dels genom att livslängden på enheterna förlängs med upp till 40%, fortsätter Linus Lindström, vd på Xenit.

Xenit är guldpartner till Microsoft som erbjuder en flexibel Virtual Desktop Infrastructure plattform i molnet. En plattform som ska kunna tillgodose så gått som alla användarscenarion.

– I Sverige bygger vi världens mest hållbara datacenters, det gör vi för att med rätt teknik kan vi tillsammans accelerera omställningen till en mer hållbar framtid. Med Microsoft som din molnpartner är du säker på att ditt val är hållbart, därför gläder det mig att Xenit är en samarbetspartner som nyttjar Microsofts molnplattform för att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag, säger Therése Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation

Gratis guide: Så löser du 6 IT-utmaningar för morgondagens flexibla arbetsplats

 

Mer från Xenit

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xenit och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?