1515

Jessica Albas bolag gör nytt försök mot börsen

Filmstjärnan Jessica Albas bolag Honest Company gör ett andra – i högsta grad konkret – försök att notera sig.

Den miljöprofilerade nätshoppen var redan 2016 på väg till börsen, men efter uppgifter om skadliga kemikalier i produkterna fick bolaget kalla fötter.

Jessica Alba
Jessica AlbaFoto:Chris Pizzello

Näthandelsbolaget The Honest Company, som säljer miljövänliga konsumentprodukter och grundades av bland andra skådespelaren Jessica Alba, har formellt anmält sig för notering på Nasdaq-börsen, enligt flera amerikanska medier.

Enligt prospektet omsatte bolaget motsvarande drygt 2,5 miljarder kronor under 2020, men med förlust på sista raden.

Företaget grundades 2011 i Los Angeles, med ambitionen att sälja produkter som kosmetika och leksaker men med en helt giftfri profil där antalet kemikalier i produkterna ska hållas till ett absolut minimum.

”Vi tror att våra konsumenter är moderna, medvetna och framåtriktade och att de söker efter högkvalitativa, effektiva och genomtänkt utformade produkter”, skriver bolaget.

Efter att inledningsvis ha vuxit snabbt – bland annat med draghjälp av Jessica Albas räckvidd på sociala medier – var Honest Company 2016 på väg mot en börsnotering.

Men i februari det året stämdes bolaget på fem miljoner dollar av kunder som hävdade att bolaget ljugit om att vissa produkter inte innehöll kemikalier.

Anklagelserna har återkommit genom åren, bland annat med kritik mot Honest-produkter som solskyddskräm och mjölkersättning för småbarn.

Börsnoteringen lades på is, och bolaget har finansierat expansionen genom investeringar från riskkapitalbolag i stället.

Enligt prospektet ska nu aktier för 100 miljoner dollar, motsvarande 835 miljoner kronor, säljas, under tickern HNST.

Garanter i noteringen är bland annat Morgan Stanley, JP Morgan och Jefferies.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?