1515
Annons

Jehovas vittnen kräver 25 miljoner från staten

Efter tolv år av ständiga nekanden fick Jehovas vittnen 2019 rätt till statsbidrag. Nu kräver organisationen 25 miljoner kronor i kompensation, rapporterar Expressen.

Foto:Terje Pedersen

Nu ansöker Jehovas vittnen om skadestånd på nära 25 miljoner kronor som kompensation, rapporterar Expressen med hänvisning till handlingar som Nyhetsbyrån Siren har tagit fram. Kravet innefattar ekonomisk och ideell skada, dessutom räknar organisationen in juridiska omkostnader.

Striden kring huruvida Jehovas vittnen har rätt till statsbidrag enligt lagen om stöd till trossamfund fick sin upplösning förra året när regeringen svängde och hänvisade till en dom från Högsta förvaltningsdomstolen från 2017 som slog fast att det faktum att medlemmarna i Jehovas vittnen uppmanas att vägra blodtransfusioner för barn inte automatiskt innebär att samfundet inte uppfyller kravet för att få statsbidrag. De får däremot inte uppmana sina medlemmar att inte godta att samhället i vissa frågor ingriper till förmån för barn.

 


Coors finanschef lämnar

Klas Elmberg, finanschef och IR-direktör, lämnar Coor.

Foto:Peter Knutson

Klas Elmberg lämnar rollerna som finanschef och IR-direktör för servicebolaget Coor. Han har arbetat för bolaget i fjorton år och lämnar för ett jobb utanför Coor. Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare är påbörjad, framgår det av ett pressmeddelande under lördagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?