Annons

Jeff Bezos säljer Amazon-aktier för 1,1 miljarder dollar

Amazons grundare och vd Jeff Bezos har sålt aktier i det egna företaget värda nästan 1,1 miljarder dollar, motsvarande 9,3 miljarder kronor. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar CNN.

Totalt såldes en miljon aktier i Amazon, samma mängd som i maj när Jeff Bezos senast sålde aktier i företaget.

Avyttringen kommer efter att Amazon fortsatt att gå starkt under 2017 och hjälpt Jeff Bezos gå om Bill Gates som världens rikaste person. Efter försäljningen äger Jeff Bezos fortsatt 16 procent av aktierna i Amazon som han grundade 1994.

Jeff Bezos totala förmögenhet uppskattas till över 90 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?