Annons

JC-ackord närmar sig

Den krisdrabbade klädkedjan JC:s rekonstruktion går vidare. Rekonstruktören Lennart Olsson hoppas att ett ackordsförslag kan presenteras i början av december och att rekonstruktionsprocessen kan avslutas i början av januari. Det skriver Market.

Det var i april 2016 som JC ansökte om konkursskydd. En process som nu kan gå mot sitt slut.

”Enligt min bedömning ska vi kunna lägga fram ett ackordsförslag i början av december”, säger Lennart Olsson till tidningen Market.

”Sedan väntar en process där borgenärerna ska godkänna det. Jag beräknar att den kan ta fem veckor. Sedan kommer jul och nyår emellan så min bedömning är att de kommer att vara klara i början av nästa år”, fortsätter han.

Enligt Lennart Olsson är JC fortfarande i behov av finansiellt stöd för att kunna genomföra nödvändiga förändringar. JC:s ledning ska bland annat ha vidtagit åtgärder för att få ordning på inköpsprocessen och se till att det inte byggs upp föra stora lager i butikerna, skriver Market.

”De har byggt upp jättelager som sålts ut nu under rekonstruktionstiden. Det har lyft försäljningen men det har inte varit bra för resultatet”, säger Lennart Olsson till Market.

Enligt Lennart Olsson rör det sig kraftiga åtgärder och det kan ta ett eller två år innan effekterna av dem syns fullt ut.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?