Annons

Jays sätter höga finansiella mål

Jays har beslutat om finansiella mål för de kommande tre åren.

Koncernen ska under perioden 2018-2019 öka omsättningen med 500 procent under lönsamhet och till och med år 2020 nå en årlig omsättning om minst 300 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Koncernens långsiktiga årliga finansiella mål är att ha en årlig tillväxt om 20 procent med en samtidig lönsamhet om minst 10 procent ebitda och en soliditet överstigande 30 procent.

Koncernen kommer inte att lämna löpande detaljerade prognoser i framtiden, utan verksamheten kommer helt styras mot bolagets långsiktiga finansiella mål, heter det.

Styrelsen och ledningen har inlett ett intensivt arbete med att skapa och bygga en koncernstruktur bestående av flertalet självständiga varumärken samt produktportföljer. Bolagets framtida tillväxt skall baseras på en kombination av både organisk- och förvärvsdriven tillväxt.

"Vi räknar med att kunna genomföra ett par förvärv årligen under de kommande tre åren, vilket kommer lyfta dagens Jays Group till nya nivåer och öka intresset för bolaget samt våra varumärken. Samtidigt kommer jag tillsammans med Jays nyckelpersoner öka takten för att vända den nuvarande verksamheten i bolaget och vi bedömer att vi redan kommande år kommer leverera en stark organisk tillväxt under lönsamhet" säger vd Henrik Andersson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?