Annons

Jättevinst för Rysslands största bank

Rysslands största bank Sberbank redovisar en rekordvinst för 2017. Nettovinsten steg med hela 38 procent för helåret och för fjärde kvartalet ökade resultatet med 22 procent jämfört med samma period förgående år, skriver tidningen Finacial Times.

Sperbanks huvudkontor i Moskva.
Sperbanks huvudkontor i Moskva.Bild:Pavel Golovkin

Statligt ägda Sberbank, som gick om Santander som Europas största bank i marknadsvärde tidigare i veckan, gjorde en nettovinst om motsvarande drygt 24 miljarder kronor för fjärde kvartalet 2017. För helåret uppgick vinsten till 748,7 miljarder rubel vilket i svenska kronor är närmare 110 miljarder kronor.

Det här är det tredje kvartalet i rad som Sberbank redovisar rekordresultat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?