1515

Jätteras för läkemedelsbolaget

Danska läkemedelsbolaget Bavarian Nordic tvingas avbryta en lovande studie. Beskedet får aktien att rasa med över 50 procent och över nio miljarder kronor av börsvärdet har raderats ut.

Bild:Janerik Henriksson/TT

Att investera i läkemedel kan ge en jackpott på tio gånger pengarna – men det kan också sluta i tårar. På fredagen finns ett exempel på det senare.

Danska Bavarian Nordic rasar med över 50 procent på Köpenhamnsbörsen och över nio miljarder kronor av bolagets börsvärde har raderats ut med anledning av en stor studiebesvikelse.

En översynskommitté anser att det är meningslöst för Bavarian att fortsätta med sin fas 3-studie av prostatapreparatet Prostvac och rekommenderar bolaget att avbryta studien efter att kommittén tittat på preliminära resultat.

På marknaden togs beskedet emot mycket negativt, bland annat sänker Nordea sin köprekommendation till behåll och riktkursen skruvas ned till 240 danska kronor jämfört med tidigare 430 danska kronor. Strax innan klockan tio handlas Bavarians aktie kring 217 danska kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?