Annons

Jättenota efter Harvey och Irma

Lloyd's of London uppskattar sina försäkringsförluster för orkanerna Harvey och Irma att uppgå till 4,5 miljarder dollar, motsvarande 37 miljarder kronor. Det skriver The Guardian.

Prognosen är baserad på de siffror som har tagits fram av företag med fokus på katastrofberäkningar. Enligt dem ska de totala kostnaderna för Harvery och Irma vara på mellan 50 och 70 miljarder dollar.

Lloyd's of London uppgav till tidningen att man har börjat att betala ut de första skadeståndskraven. Samtidigt bedöms försäkringsförlusterna för den senaste orkanen Maria som precis har sköljt över Puerto Rico att bli mellan 40 och 85 miljarder dollar.

Finansmannen Warren Buffett sade till affärskanalen CNBC i slutet av augusti att han uppskattade Geicos försäkringsförlust från Harvey att uppgå till 50 000 bilar. Geico ägs av Buffetts konglomerat Berkshire Hathway.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?