Jätten satsar på säkra favoriter

2016 går mot sitt slut och prognoserna för 2017 står nu som spön i backen. I sin senaste marknadsutsikt lyfter Deutsche Asset Management fram aktier med bra utdelning samt hälsovårds-, teknik- och energisektorn.

Energi- och vårdsektorn får jättens placeringar.
Energi- och vårdsektorn får jättens placeringar.Bild:AP

Den politiska arenan har dominerat rubrikerna under 2016 och lär hålla i taktpinnen även under 2017. I spåren av det amerikanska presidentvalet har marknaden tagit fasta på den tillträdande presidenten Donald Trumps ekonomiska plan och nu återstår att se vad han faktiskt lyckas få igenom.   

Enligt Stefan Kreuzkamp, investeringschef på Deutsche Asset Management, bör investerare inte ignorera den amerikanska politiken under 2017 då USA:s valuta, räntor och aktiemarknad sätter riktningen på de globala marknaderna.

”Investerare behöver säkerställa att de har en tydlig bild av vem som bestämmer, när de bestämmer och med eller emot vem samt vem som har veto. Var finns de penning- och finanspolitiska gränserna och vilka internationella kontakter bör övervägas?”, skriver Stefan Kreuzkamp i Deutsche Asset Managements senaste marknadsutsikt.

Även om den republikanska kongressen antagligen kommer vara relativt tillmötesgående och släppa igenom diverse åtgärder som stimulerar den amerikanska ekonomin ställer sig Deutsche Asset Management tveksamma till att de kan ge tillräckligt med bränsle för att det nuvarande rallyt ska hålla i sig.

”Vi tror att avkastningen återigen kommer komma framförallt från utdelningar. Samtidigt fortsätter vi se bättre möjligheter i individuella aktier och sektorer”, skriver Deutsche Asset Management i rapporten.

Bland sektorerna som den tyska kapitalförvaltaren föredrar finns hälsovård, energi och teknik. Under de kommande 12 månaderna spår Deutsche Asset Management att S&P 500 kommer leverera en totalavkastning på 5,5 procent medan Stoxx Europe 600 kommer gå något bättre med en totalavkastning på 7 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?