Jätten redo att samtala om att köpa Cevian-ägt bolag

Schweiziska logistikbjässen Kühne & Nagel är redo att samtala med branschkollegan Panalpina rörande ett uppköp. Det uppger vd:n Detlef Trefzger för schweiziska finanstidningen Finanz & Wirtschaft. 

Foto:JOEY ABRAIT

Panalpina har Christer Gardells investeringsfondbolag Cevian som näst största ägare. Det är också stökigt i bolaget och aktien är ned sedan årsskiftet.

Cevian är näst största ägare med 12,3 procent av kapitalet. Den svenska investeringsfonden har också uppmanat ordförande Peter Ulber att avgå då han blockerat samtal om strukturaffärer. Ulber meddelade i veckan att han inte står tillgänglig för omval. 

Panalpinas största ägare är Ernst Göhner Stiftung med en ägarandel om nära 46 procent, enligt Reuters. Stiftelsen har uppgett att man önskar ha en självständig styrelseordförande. 

Trefzger har samtidigt betonat att Kühne & Nagel inte gör fientliga uppköp. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?