Annons

Jätten jublar efter genombrottsorder på nya småskaliga reaktorn

GE Hitachi har tagit det första kommersiella kontraktet på dess nya småskaliga kärnkraftsreaktor. En första SMR ska enligt planerna stå klar i Kanada före 2030. Kärnteknikföretaget jublar och anser att avtalet innebär ett viktigt genombrott som även visar att svenska regeringens förhoppningar om ny kärnkraft i Sverige är fullt realistiska.

GE Hitachi har fått en första kommersiell beställning på sin nyutvecklade småskaliga kärnkraftsreaktor BWRX-300. Illustrationen visar hur den nya modellen, som bolaget hoppas sälja och bygga även i bland annat Sverige, kan komma att se ut.
GE Hitachi har fått en första kommersiell beställning på sin nyutvecklade småskaliga kärnkraftsreaktor BWRX-300. Illustrationen visar hur den nya modellen, som bolaget hoppas sälja och bygga även i bland annat Sverige, kan komma att se ut.Foto:GEH
Glad. Fredrik Vitabäck, Europachef för marknadsutveckling på GE Hitachi Nuclear Energy.
Glad. Fredrik Vitabäck, Europachef för marknadsutveckling på GE Hitachi Nuclear Energy.Foto:GEH

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera