ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jättekassan i spel – Charlie Munger öppnar för mer återköp

  • Parhästarna Warren Buffett och Charlie Munger. Foto: AP
  • Warren Buffett Foto: AP

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har 110 miljarder dollar i kassan – cirka 1.050 miljarder kronor.  Men nu kommer bolaget troligen att öka takten i sina aktieåterköp, säger vice ordförande Charlie Munger vid lördagens årsstämma. 

”Jag förväntar mig att vi blir lite mer liberala med att återköpa aktier”, säger han. 

På lördagen gick Berkshire Hathaways årsstämma av stapeln. Årsstämman, som äger rum i Warren Buffetts hemstad Omaha i Nebraska, brukar vara en riktig folkfest och den kallas ibland för ”kapitalismens Woodstock”.  

Då möter parhästarna Warren Buffett och Charlie Munger – ordförande respektive vice ordförande i Berkshire Hathaway – aktieägarna och pressen. Och de båda legendarerna bjuder friskt på sina åsikter om börsen, ekonomin i stort och affärsmöjligheter framåt. 

En fråga som kom upp i år var hur investmentbolaget ska använda sin gigantiska kassa. Och Charlie Munger öppnar för att öka återköpen av egna aktier något.  

”Jag förväntar mig att vi blir lite mer liberala med att återköpa aktier”, säger han.

I samband årsstämman släppte även Berkshire Hathaway sin delårsrapport för det första kvartalet, som visade att investmentbolaget vände till vinst.

På fredagen meddelade Berkshire Hathaway att det har köpt aktier i Amazon

”Jag har varit ett fan och en idiot som inte köpt tidigare”, sade den 88-årige finansmannen då   

LÄS MER: Warren Buffett har blivit ”too big to win”  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer