Jättekassan i spel – Charlie Munger öppnar för mer återköp

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har 110 miljarder dollar i kassan – cirka 1.050 miljarder kronor.  Men nu kommer bolaget troligen att öka takten i sina aktieåterköp, säger vice ordförande Charlie Munger vid lördagens årsstämma. 

”Jag förväntar mig att vi blir lite mer liberala med att återköpa aktier”, säger han. 

Parhästarna Warren Buffett och Charlie Munger.
Parhästarna Warren Buffett och Charlie Munger.Foto:AP
Warren Buffett
Warren BuffettFoto:AP

På lördagen gick Berkshire Hathaways årsstämma av stapeln. Årsstämman, som äger rum i Warren Buffetts hemstad Omaha i Nebraska, brukar vara en riktig folkfest och den kallas ibland för ”kapitalismens Woodstock”.  

Då möter parhästarna Warren Buffett och Charlie Munger – ordförande respektive vice ordförande i Berkshire Hathaway – aktieägarna och pressen. Och de båda legendarerna bjuder friskt på sina åsikter om börsen, ekonomin i stort och affärsmöjligheter framåt. 

En fråga som kom upp i år var hur investmentbolaget ska använda sin gigantiska kassa. Och Charlie Munger öppnar för att öka återköpen av egna aktier något.  

”Jag förväntar mig att vi blir lite mer liberala med att återköpa aktier”, säger han.

I samband årsstämman släppte även Berkshire Hathaway sin delårsrapport för det första kvartalet, som visade att investmentbolaget vände till vinst.

På fredagen meddelade Berkshire Hathaway att det har köpt aktier i Amazon

”Jag har varit ett fan och en idiot som inte köpt tidigare”, sade den 88-årige finansmannen då   

LÄS MER: Warren Buffett har blivit ”too big to win”  

 

 

 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?