Annons

Jättejobb i Stockholm satte turbo på omsättningen

KATRINEHOLM.
Barndomsvännerna valde det ”grå guldet” framför teaterscenen och guldsmidet. Ett bra val skulle det visa sig. 

”Betongarna” Rodi Ellilä och Jesper Dagerbratts bolag Mälardalen Trä & Betong är Södermanlands Gasellvinnare 2022.

Mälardalen Trä & Betongs grundare Jesper Dagerbratt, arbetschef, och Rodi Ellilä, vd.
Mälardalen Trä & Betongs grundare Jesper Dagerbratt, arbetschef, och Rodi Ellilä, vd.Foto:Jack Mikrut

Det var på ett ställverk utanför Skara som Jesper Dagerbratt och Rodi Ellilä 2017 fick något av en aha-upplevelse.

”När vi startade eget föreställde vi oss att vi skulle snickra altaner och komma hem på kvällarna med sågspån i skäggen. Men när vi fick det första uppdraget insåg vi att betong… det kan vi ju. Det var inte lönt att söka sig till en annan nisch inom byggbranschen”, säger Jesper Dagerbratt.

Han är arbetschef och kompanjonen Rodi Ellilä är vd för Mälardalen Trä & Betong, även om rollfördelningen sedan starten har varit ren formalia.

”Redan dagen efter studenten åkte vi upp till Stockholm och började arbeta som ’betongare’. Med tiden har vi blivit tajta, lite som bröder. Att vi en dag skulle bli företagare ihop var egentligen ganska naturligt. Vi båda ser lösningar där många andra ser problem och kompletterar varandra”, säger Rodi Ellilä.

Under gymnasieåren var byggbranschen inget som lockade honom. Drömmen om att jobba med musik och skådespeleri falnade dock med tiden.

”Jag gick en kvällskurs i filmskådespelarteknik på Calle Flygare Teaterskola och jobbade extra vid sidan av, men tröttnade efterhand på att äta nudlar tre dagar i veckan. I byggbranschen fanns det större möjligheter att utvecklas, och med Jesper kände jag att vi tillsammans kunde bygga upp något stort.”

I dag erbjuder Mälardalen Trä & Betong helhetslösningar inom platsgjuten betong. Företaget utför entreprenader och hyr ut personal, med inriktning mot infrastruktur och anläggningsprojekt.

”Vi har olika kunskaper inom vår nisch och kompletterar därför varandra väldigt bra. Att vi skulle växa, och det snabbt, var självklart”, säger Jesper Dagerbratt.

Algimantas Kalasauskas bär armeringsjärn.
Algimantas Kalasauskas bär armeringsjärn.Foto:Jack Mikrut

Även om de delade tillväxtambitioner kunde det bli många heta diskussioner när bolaget tog fart

”Det kunde handla om allt från hur företagspolitiken skulle bedrivas och hur vi skulle räkna på jobb till rollfördelningar och vilket som egentligen var det bästa sättet att lämna pris på. Att vi varit jäkligt raka mot varandra har varit en framgångsfaktor. Vi har alltid satt företaget i första hand i stället för att fokusera på våra egon”, säger Jesper Dagerbratt.

Den första månaden gick bolaget från att vara två personer till att bli fyra och efter ett år basade de forna barndomskompisarna över 30 medarbetare.

”Vi valde att satsa extra hårt på gruppdynamiken och att skapa en familjär känsla. Lång erfarenhet i branschen väger inte alltid tyngst, med rätt inställning och viljan att lära sig kan man komma långt. Träffar du rätt i din rekrytering får du ett högproduktivt arbetslag”, förklarar Rodi Ellilä.

Jesper Dagerbratt nickar instämmande.

”Det finns exempel på medarbetare i vårt företag som började som lärlingar och i dag har ledande positioner. Andan internt är att man kan avancera – om man vill”, påpekar han.

Företaget har vuxit stadigt och snabbt sedan starten och sysselsätter i dag cirka 120 medarbetare, varav ett femtiotal hyrs in beroende på projekt.

”Ambitionen har varit att göra det mesta av de chanser vi får så länge man har bra folk bakom sig och projektet är hållbart. Vi är opportunister”, konstaterar Rodi Ellilä.

”Det är en bransch med väldigt många aktörer, och såklart finns det vissa som är oseriösa. Det är viktigt att man tidigt lär sig att skilja dem åt eftersom åtagandena kan bli väldigt omfattande”, inflikar Jesper Dagerbratt.

Hur viktig är magkänslan när ni ska hitta samarbetspartners?
”Magkänslan spelar stor roll i processen när vi inleder ett nytt samarbete. Det finns bra verktyg för att kolla upp företag, men vi värdesätter också det första intrycket.”

Mellan 2018 och 2021 har Södermanlands Gasellvinnare haft en tillväxt på 482 procent. I fjol skedde ett rejält omsättningsskutt, mycket tack vare fler och större upphandlade projekt. Som exempelvis bussterminalen vid Slussen i Stockholm som blev en dörröppnare.

”Med ett sådant projekt bakom sig kan det skapa nya möjligheter i branschen”, säger Rodi Ellilä.

På senare tid har företaget bland annat utfört projekt som utbyggnaden av ST1 Refinery, SCA:s pappersbruk i Obbola och en ny uppgång för tunnelbanestation i Veddesta, Stockholm.

”Du behöver ett namn och några projekt bakom dig innan du kan ta nästa kliv i den här branschen; det är inget du kan köpa dig till. Det är skönt att vi har tagit oss förbi de osäkra åren där en motgång kan betyda konkurs”, säger Rodi Ellilä.

Ert företag utgår från Katrineholm men tar inga jobb här. Varför då?
”Nej, Katrineholm är nog den stad i landet där vi har utfört allra minst uppdrag. Vi har hjälpt till med några lokala gjutningsjobb, men firmorna vi konkurrerar mot här är väletablerade och vi begränsar oss inte till en region. Vi riktar in oss på hela landet i stället. Vi har även utfört en del jobb i Norge”, säger Jesper Dagerbratt.

Till skillnad från sin pappa och farfar, som var guldsmeder, har han valt en annan väg i entreprenörskapet.

”Det är ändå för lite pengar i guld”, säger han med ett leende.

”Det är desto mer pengar i det 'grå guldet', i betongen.”

Både Jesper Dagerbratt och Rodi Ellilä säger sig ständigt tänka på affärer och utvärderar regelbundet vad som kan ligga rätt i tiden.

”Vi stirrar oss inte blinda på byggbranschen, utan tittar även på bland annat fastigheter, restauranger och gym. Målet, på sätt och vis, är att utveckla företaget och jobba med saker som vi brinner för”, säger Rodi Ellilä.

Han stannar till för ett ögonblick, spejar ut genom fönstret och på de förbipasserande som hastar till tågstationen, och tar sedan ny ton:

”Att tänka på vad vi har åstadkommit på fem år gör mig stolt. Utan formell utbildning har vi byggt upp ett välfungerande företag med våra egna händer, i en bransch där ingenting kommer gratis. Det är ingen som kan ta ifrån oss det.”

 

 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera