1515
Annons

Jättefusion i industrisektorn rycker närmare

Fusionssagan mellan tyska industrijätten Linde och amerikanska verkstadsföretaget Praxair ser ut att komma få ett lyckligt slut. Enligt källor ligger en överenskommelse endast några dagar bort, skriver Handelsblatt.

Tvister över vem som får vad och var megaföretaget kommer att ligga, kommer att övervinnas under julen, sade källor till tidningen.

Just Lindes huvudkontor i München har tidigare varit en nagel i ögat för affären. Tyskarna har varit högst motvilliga till att se alla ansvarsområden inom byggnaden flyttas över till USA.

Det har fått Praxair att nyligen revidera sitt bud och erbjuda en större roll för München-kontoret i det nya företaget. Enligt de senaste uppgifterna verkar Lindes prisade forsknings- och utvecklingsgrupp få stanna kvar tillsammans med personalavdelningen.

En fusion mellan de två företagen skulle skapa världens största leverantör av industrigaser och ett bolag värt över 60 miljarder dollar, över 560 miljarder kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?