1515

Jätteaffären blir av: Michael Kors köper Versace för miljardbelopp

Det är nu bekräftat att Michael Kors köper det italienska modehuset Versace för motsvarande 2,12 miljarder dollar, cirka 18,6 miljarder kronor, i bolagsvärde.
Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagen, dagen efter uppgifter i media om att en sådan affär var på gång.

Kläder av Versace.
Kläder av Versace.Foto:Markus Schreiber/TT

John Idol, ordförande och vd för Michael Kors, säger att planen är att öka Versaces omsättning till 2 miljarder dollar globalt sett genom att utnyttja den lyxiga särprägel som märket Versace har.

Företaget hoppas även utvidga antalet Versacebutiker från 200 till 300 globalt och utlovar satsningar på e-handelsområdet.

”Vårt förvärv av Versace är en milstolpe för oss...I över fyrtio år har Versace symboliserat italienskt lyxmode, något som vittnar om märkets tidlösa arv”, uppger John Idol i ett pressmeddelande.

John Idol framhäver att Donatella Versace kommer att fortsätta att utveckla Versaces kreativa vision och nämner även att Versaces vd Jonathan Akeroyd blir kvar på posten.

Donatella Versace i sin tur uppger att hon är nöjd med affären och ser fram emot att arbeta tillsammans med John Idol.

”Vi är alla exalterade och ser fram emot att gå med i denna grupp som leds av John Idol”, säger Donatella Versace.

Tillsammans med sin bror Santo och sin dotter Allegra, kommer Donatella Versace nu att bli aktieägare i bolaget Capri Holdings Limited och detta namn kommer att ersätta Michael Kors Holdings Limited.

Ledningen för Michael Kors ser möjlighet att på sikt via förvärvet öka koncernens omsättning till 8 miljarder dollar. De totala intäkterna under det räkenskapsår som tog slut i mars 2018 uppgick till 4,7 miljarder dollar.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?