ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jätteaffären blir av: Michael Kors köper Versace för miljardbelopp

  • Kläder av Versace. Foto: Markus Schreiber/TT

Det är nu bekräftat att Michael Kors köper det italienska modehuset Versace för motsvarande 2,12 miljarder dollar, cirka 18,6 miljarder kronor, i bolagsvärde.
Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagen, dagen efter uppgifter i media om att en sådan affär var på gång.

John Idol, ordförande och vd för Michael Kors, säger att planen är att öka Versaces omsättning till 2 miljarder dollar globalt sett genom att utnyttja den lyxiga särprägel som märket Versace har.

Företaget hoppas även utvidga antalet Versacebutiker från 200 till 300 globalt och utlovar satsningar på e-handelsområdet.

”Vårt förvärv av Versace är en milstolpe för oss...I över fyrtio år har Versace symboliserat italienskt lyxmode, något som vittnar om märkets tidlösa arv”, uppger John Idol i ett pressmeddelande.

John Idol framhäver att Donatella Versace kommer att fortsätta att utveckla Versaces kreativa vision och nämner även att Versaces vd Jonathan Akeroyd blir kvar på posten.

Donatella Versace i sin tur uppger att hon är nöjd med affären och ser fram emot att arbeta tillsammans med John Idol.

”Vi är alla exalterade och ser fram emot att gå med i denna grupp som leds av John Idol”, säger Donatella Versace.

Tillsammans med sin bror Santo och sin dotter Allegra, kommer Donatella Versace nu att bli aktieägare i bolaget Capri Holdings Limited och detta namn kommer att ersätta Michael Kors Holdings Limited.

Ledningen för Michael Kors ser möjlighet att på sikt via förvärvet öka koncernens omsättning till 8 miljarder dollar. De totala intäkterna under det räkenskapsår som tog slut i mars 2018 uppgick till 4,7 miljarder dollar.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies