ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Jätteaffären blir av: Michael Kors köper Versace för miljardbelopp

  • Kläder av Versace. Foto: Markus Schreiber/TT

Det är nu bekräftat att Michael Kors köper det italienska modehuset Versace för motsvarande 2,12 miljarder dollar, cirka 18,6 miljarder kronor, i bolagsvärde.
Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagen, dagen efter uppgifter i media om att en sådan affär var på gång.

John Idol, ordförande och vd för Michael Kors, säger att planen är att öka Versaces omsättning till 2 miljarder dollar globalt sett genom att utnyttja den lyxiga särprägel som märket Versace har.

Företaget hoppas även utvidga antalet Versacebutiker från 200 till 300 globalt och utlovar satsningar på e-handelsområdet.

”Vårt förvärv av Versace är en milstolpe för oss...I över fyrtio år har Versace symboliserat italienskt lyxmode, något som vittnar om märkets tidlösa arv”, uppger John Idol i ett pressmeddelande.

John Idol framhäver att Donatella Versace kommer att fortsätta att utveckla Versaces kreativa vision och nämner även att Versaces vd Jonathan Akeroyd blir kvar på posten.

Donatella Versace i sin tur uppger att hon är nöjd med affären och ser fram emot att arbeta tillsammans med John Idol.

”Vi är alla exalterade och ser fram emot att gå med i denna grupp som leds av John Idol”, säger Donatella Versace.

Tillsammans med sin bror Santo och sin dotter Allegra, kommer Donatella Versace nu att bli aktieägare i bolaget Capri Holdings Limited och detta namn kommer att ersätta Michael Kors Holdings Limited.

Ledningen för Michael Kors ser möjlighet att på sikt via förvärvet öka koncernens omsättning till 8 miljarder dollar. De totala intäkterna under det räkenskapsår som tog slut i mars 2018 uppgick till 4,7 miljarder dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer