Japanska exporten lyfter

Den japanska exporten ökade med 11,3 procent i februari jämfört med samma månad året före.
Analytiker hade förväntat sig en uppgång med 10,1 procent, enligt Bloomberg News prognosenkät.

Importen ökade med 1,2 procent, väntat var en uppgång med 1,3 procent.

Exporten till Kina ökade med 28,2 procent i årstakt, efter att ha ökat med 3,1 procent i januari.

Japans utrikeshandel genererade ett överskott på 680,3 miljarder yen i februari, säsongsjusterat, jämfört med ett överskott på reviderade 204,0 miljarder yen månaden före (155,5). Väntat var ett överskott på 550,8 miljarder yen.

Icke säsongsjusterat uppvisade handelsbalansen ett överskott på 813,4 miljarder yen i februari, jämfört med ett underskott på reviderade 1.087,6 miljarder yen månaden före (1.086,9). Väntat var ett överskott på 807,2 miljarder yen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?