Annons

Japanska bilföretag sänker utsikter för Nordamerika

Bilmarknaden i Nordamerika verkar ha nått sin toppen efter att Toyota minskat sin försäljningsprognos för innevarande räkenskapsår med 60.000 fordon, skriver Bloomberg.

Den japanska fordonsjätten meddelade i samma veva att det räknar med en nedgång i den totala försäljningen för samma period, vilket var första gången man säger det.

”Marknaden har visat sig bli något svagare. Den nordamerikanska marknaden kräver verkligen mycket noggrann hantering framöver”, sade Toyotas vice vd Takahiko Ijichi. Toyota redovisade ett tapp på 43 procent i sitt rörelseresultatet för det tredje kvartalet.

Landskollegan Nissan som också redovisade ett vinsttapp har sagt att bolaget inte ser något utrymme för vidare expansion på kontinenten.

Nordamerika är den största exportdestinationen för japanska biltillverkare. Under årets första nio månader har över 1,3 miljoner fordon skeppats över från Japan till de nordamerikanska marknaderna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?