Annons

Japansk industri stärks

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 52,8 i januari enligt preliminär statistik, jämfört med 52,4 föregående månad. Det var den högsta noteringen sedan i mars 2014 (53,9).

Det framgår av data som sammanställts av Nikkei och Markit Economics, enligt Bloomberg News.

Markit-ekonomen Amy Brownbill sade i en kommentar att den japanska tillverkningsindustrin inledde 2017 på stark grund.

"Förhållandena i tillverkningsindustrin förbättrades i den starkaste takten på nära tre år med stöd av solid expansion för såväl produktion som nya order", sade hon, och tillade att den ökade orderingången delvis drevs av en kraftig ökning i den internationella efterfrågan.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?