Annons

Japans export ökar mer än väntat

Den japanska exporten ökade med 12,2 procent i januari jämfört med samma månad året före.

Analytiker hade förväntat sig en uppgång med 10,3 procent, enligt Reuters prognosenkät.

Importen ökade samtidigt med 7,9 procent, väntat var en uppgång med 8,3 procent.

Exporten till Kina ökade med 30,8 procent i januari jämfört med januari 2017, efter att ha stigit med 15,8 procent i december.

Japans utrikeshandel genererade ett överskott på 373,3 miljarder yen i januari, säsongsjusterat, jämfört med ett överskott på reviderade 90,7 miljarder yen månaden före (+86,8).

Icke säsongsjusterat uppvisade handelsbalansen ett underskott på 943,4 miljarder yen, jämfört med ett överskott på reviderade 358,7 miljarder yen månaden före (+359,0). Väntat var ett underskott på 1.002,2 miljarder yen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?