1515

Japan ska börja övervaka bitcoinbörser

Japan förväntas nästa månad att börja övervaka bitcoinbörser, skriver Nikkei Asian Review.

Upplägget beskrivs bli komplicerat för den japanska finansinspektionen då man med nya regler inte vill stävja tillväxten av den virtuella valutan.

Sedan i april godkänner Japan genom nya lagar kryptovalutor som en jämbördig betalmetod med yenen och dollarn. Det nya rättsliga ramverket har samtidigt inneburit att börser med virtuella valutor måste registrera sig hos landets finansinspektion.

De senaste reglerna att omfatta börserna blir att bland annat bestämma hur bokföringsreglerna ska se ut för dem. Dessutom måste finansinspektionen se över hur man ska hantera så kallade ICO:s, skriver affärstidningen. ICO är enklast beskrivet som finansiering med hjälp av virtuella valutor.

Finansinspektionen förväntas även ställa krav på börserna att de har en minsta kapitalbas på tio miljoner yen och att skulderna inte får överstiga tillgångarna.

Inom finansinspektionen kommer en avdelning att inrättas med en chefsövervakare för virtuella valutor och en undergrupp bestående av 30 personer som ska se till att reglerna efterföljs, enligt uppgift.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?