Japan riktar blicken mot valutamarknaden

Volatiliteten på valutamarknaden har ökat den senaste veckan och regeringen kommer att noga bevaka detta för att se om det finns spekulativa rörelser bakom. 

Det sade Masatsugu Asakawa, Japans vice finansminister med ansvar för internationella frågor, på måndagen, enligt Reuters. 

Detta efter ett reguljärt möte med företrädare för Bank of Japan och finansinspektionen FSA. 

Han upprepade hållningen att överdrivna och oordnade rörelser är ovälkomna, men att de håller sig till G7-överenskommelsen om att inte använda valutan som konkurrensmedel.

Han sade också att de diskuterat inverkan från olika uttalanden från japanska och amerikanska företrädare. De hade inte diskuterat digitala valutor men väntar sig att det kommer att bli ett ämne för G20-agendan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?