1515

Jan Wäreby går in Gapwaves styrelse

Jan Wäreby, som är styrelseordförande för bland annat Fingerprint Cards och tidigare varit försäljningsdirektör på Ericsson, är på väg in i Gapwaves styrelse.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Jan Wäreby kommer att ingå i styrelsen som adjungerad ledamot från september. Planen är att han ska väljas in som ordinarie ledamot vid en extra bolagsstämma.

"Det är mycket glädjande att en så erfaren person som Jan Wäreby går in som ledamot i Gapwaves styrelse. Jan Wärebys kunskap från telekomindustrin i kombination med hans erfarenhet av att leda bolag med hög tillväxt kommer att bli en stor tillgång för Gapwaves under de närmaste åren", säger Lars-Inge Sjöqvist, vd i Gapwaves, enligt pressmeddelandet.

"Gapwaves besitter en mycket intressant och unik teknik och befinner sig för närvarande i en väldigt spännande fas. Tillväxtmöjligheterna inom 5G är uppenbara och jag är mycket glad över att kunna ta plats i styrelsen och bidra till bolagets fortsatta utveckling", kommenterar Jan Wäreby.

Gapwaves är listat på First North och verksamt inom aktiva antennlösningar.


Innehåll från Linde GasAnnons

Industrigaser hjälper skogsindustrin i omställningen mot biobaserade råvaror

Det pågår en förskjutning inom skogsindustrin mot nya tillverkningsområden där skogens råvaror skapar förutsättning för industrin att ta fram storskalig produktion av biodrivmedel.

Digitaliseringen och dess påverkan på samhället har lett till att tryckpappersproduktionen inom skogsindustrin minskat drastiskt. Men tack vare ny teknik och innovativa lösningar kan skogsindustrin öka sin förädlingsgrad och hitta nya inkomstkällor.

– Det görs stora investeringar inom skogsindustrin för att utveckla produkter för nya tillämpningsområden, som exempelvis tallolja och lignin som kan användas vid framställning av biodrivmedel, säger Eva Ålander, Applikationsingenjör på Linde.

Sverige ligger långt framme i användandet av biodrivmedel och vår lagstiftning, som innebär att vi blandar i 20 procent biobaserat i våra drivmedel, driver på den utvecklingen. Skogen står redan för den största delen av den bioenergi som vi använder oss av idag.  

– Det finns stora möjligheter för skogsindustrin att vara med och driva på utfasningen av fossilbaserade bränslen. Lignin och tallolja kan utvinnas vid massabruk, i processer som använder koldioxid, för att sedan transporteras vidare till raffinaderier. Till skillnad från fossilbaserad råolja är dessa produkter biobaserade råmaterial som används för bränsletillverkning, till exempel biodiesel. I processen används både kvävgas och vätgas. 

Linde, som är en globalt ledande leverantör av industri- och specialgaser, har länge arbetat nära tillsammans med skogsindustrin för att öka effektiviteten i tillverkningsprocesserna.

– De nya processerna i skogsindustrin behöver de industriella gaser vi erbjuder: syrgas, kvävgas, vätgas och koldioxid. Lindes koldioxid ger många fördelar såsom minskade utsläpp samt miljövänligare och effektivare process jämfört med exempelvis stark syra, förklarar Hannu Leino, Applikationsingenjör på Linde.

Lindes miljövänliga koldioxid är återvunnen och är en biprodukt från tillverkning av bioetanol från spannmål.

– Vår långa erfarenhet och våra produkter hjälper skogsindustrin att lämna det fossilbaserade, gå in på biobaserat och nå ökad lönsamhet. Vi har de tekniska lösningarna och kompetensen om hur man använder gas på ett sätt som ökar hållbarheten i kundernas processer. Vi vill gärna fortsätta vara en innovativ partner till skogsindustrin, papper och massaindustrin, eller till bioraffinaderierna som är framtiden, avslutar Hannu Leino.

Om Linde

Linde är ett ledande industrigas- och teknikföretag med verksamhet i över 100 länder och ca 80 000 medarbetare globalt. Lindes produkter, tjänster och tekniska lösningar används i många branscher och tillämpningar, däribland inom kemi, papper & massa-, livsmedels-, elektronik-, verkstads-, stålindustrin och inom hälso- och sjukvården.  För konsumenter erbjuder vi gasol- och mineralvattenprodukter.

Läs mer om vätgas och applikationer 

Läs mer om hur gasapplikationer kan optimera resurs- och energieffektiviteten i massa- och pappersindustrin 

Mer från Linde Gas

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Linde Gas och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?