1515

Jämnt mellan blocken inför möjligt extraval

Om regeringskrisen leder till ett extraval kan det bli svårt att bilda regering. En ny Sifomätning, som publiceras i Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet, visar att skillnaderna mellan de två blocken ligger inom felmarginalerna.

Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M).
Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M).Foto:TT

De partier som sagt att de kommer att verka för en regering ledd av Ulf Kristersson (M), det vill säga M, KD, L och SD, får sammanlagt 50,0 procent i den nya mätningen.

Partier som antas stötta Stefan Löfven (S) som statsminister, S, MP, C och V, får i den nya mätningen 48,8 procent tillsammans.

”Det är små marginaler. Det som hänt är att vikten förskjutits svagt till högersidan”, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till SvD. 

Både Liberalerna och Miljöpartiet skulle dessutom hamna utanför riksdagen, om det vore val i dag, rapporterar GP. Räknar man riksdagsplatser utifrån mätningen skulle M, KD och SD tillsammans samla 179 mandat, jämfört med S, C och V, som får 170 mandat.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?