Annons

Jamie Olivers restauranger i kris

Jamie Olivers restaurangimperium är i kris. Enligt The Guardian kämpar den brittiske stjärnkocken för att rädda Jamie's Italian – hjärtat i restaurangverksamheten – från konkurs.

Jamie Oliver.
Jamie Oliver.Bild:Maja Suslin / TT

I december pumpade Oliver in motsvarande drygt 33 miljoner kronor av eget kapital i verksamheten. I januari stod det klart att kedjan måste stänga 12 av sina 37 restauranger efter en överenskommelse med fordringsägarna. Rättsliga dokument visar nu att Jamie's Italian har skulder på närmare 800 miljoner kronor. En talesperson för Jamie Oliver hävdar dock att alla fordringsägare har fått betalt.

"Med ett så här stort utbud på marknaden flyr kunderna om det inte längre känns fräscht och relevant. När Jamie dök upp var det nytt och spännande. Men marknaden har blivit mer spännande generellt och det är fler som gör samma sak", säger Peter Martin, vice vd för konsultfirman CGA till tidningen.

The Telegraph varnar också för att Jamie Olivers andra restaurangkedja Barbecoa kan vara på väg att gå samma öde till mötes som Jamie's Italian.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?