ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin rasar mot myndigheterna: "DDR-samhälle"

  • Karl Hedin. Foto: Oskar Omne

Efter 31 dagar i häktet släpptes jaktbrottsmisstänkte skogsmiljardären Karl Hedin i slutet på november. Hittills har han inte uttalat sig om misstankarna, men nu skriver han till en grupp som skapats för att stötta honom.

I ett av två inlägg beskriver han sin bestörtning med att myndigheterna låtit avlyssna hans telefon för att kunna bevisa brott. 

Karl Hedin kallar det för ett ”DDR-samhälle” och han säger sig vilja påbörja ”det långsiktiga arbetet med att få slut på olaglig avlyssning av jägares och andra glesbygdsbors telefoner och vidare få slut på de övergrepp som iscensätts av REMA:s (Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, red:s anm.) åklagartrio i par med NOA:s (polisens nationella operativa avdelning red:s anm) insatsstyrka”.

Han uttrycker också stor upprördhet över att polisen beslagtagit hans och närståendes telefoner, datorer,  anteckningar, pärmar, gps, och att man gjort husrannsakningar hemma hos honom, på ett övernattningsställe, bolagets konferensanläggning och hans arbetsrum:

”De har läst mina anteckningar, mina tankar om framtiden för bolaget, mina affärsöverenskommelser, uppgifter om min personliga ekonomi mm”, skriver han.

Han har, enligt vad han skriver i Facebookgruppen, begärt att få beslagen hävda och att hans tillhörigheter ska lämnas tillbaka.

I sakfrågan, jaktbrottsmisstanken, är Karl Hedin fåordig, mer än att han anser sig oskyldig till ”den helt felaktig misstanken om att jag skulle ha skjutit ett djur, en varg!”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies