ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

”Jag vill slå ut H&M och Zara"

  • Foto: Youtube

New York-baserade Jennifer Hyman har grundat Rent the Runway, ett företag som hyr ut kläder. Och efter att ha inriktat sig på bröllop och baldanser tar hon nu nästa steg och vill att kvinnor ska hyra sina vardagskläder, skriver Bloomberg.

Jennifer Hyman startade kläduthyrningsföretaget Rent the Runway 2009. Då erbjöds kunderna kläder de inte skulle ha råd att köpa. Det kunde handla om bröllops- eller balklänningar. 

Nu tar hon nästa steg och vill hyra ut kläder för alla olika tillfällen. 

”Jag vill slå ut H&M och Zara. Eller jag vill inte, jag planerar att göra det”, sa Jennifer Hyman nyligen vid en tillställning på Rent a Runways huvudkontor på Manhattan i New York.

För 159 dollar i månaden, omkring 1300 kronor, erbjuds prenumeranterna på Rent a Runway fyra plagg, hela kundens garderob ska kunna bytas ut om man vill. Bolaget erbjuder även ett billigare alternativ på 750 kronor i månaden.

Enligt analytiker som Bloomberg talat med är den största utmaningen för Rent the Runway att få konsumenterna att tänka om när det gäller konsumtion av kläder.

”Landsbygdsområden och avlägsna förorter är en utmaning, mycket på grund av för lite marknadsföring kring e-handeln. Men troligen är det största problemet kulturellt, vissa människor trånar inte efter en ständigt uppdaterad garderob. Sättet att tänka på behöver förändras”, säger Manik Aryapadi vid konsultfirman A.T. Kearney, till Bloomberg.

Rent the Runway slog 100 miljoner dollars-vallen i intäkter i mitten av 2016 och har totalt tagit in mer än 1,6 miljarder kronor riskkapital.

Tyck till