1515
Annons

”Jag är i grunden en betongsosse”

Subventionerade jobb för nyanlända, krisstöd vid lågkonjunktur, ändrade las-regler och så förstås Arbetsförmedlingen. Många är de heta frågorna på nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmarks (S) bord.

Men någon ny riktning i jobbpolitiken blir det inte för betongsossen från Norrbotten.

Nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S).
Nya arbetsmarknadsministern Eva Nordmark (S).Foto:Stina Stjernkvist/TT

Som första socialdemokratiska arbetsmarknadsminister på mycket länge kommer hon att sväva mållös. Något nytt arbetslöshets- eller sysselsättningsmål är inte aktuellt sedan det förra, närmast hånade, målet om att ha lägsta arbetslösheten i hela EU försvann från dagordningen i våras. Hon ser inte ett siffersatt mål som viktigt alls.

”Det måste alltid vara fokus på full sysselsättning”, säger hon.

Men hur vill du sätta avtryck, hur kommer vi att märka att du är arbetsmarknadsminister?

”Jag är i grunden en betongsosse från Norrbotten”, säger hon och pekar på sin uppväxttid när stålindustrin var hotad i Norrbotten.

”För mig har det aldrig varit någon skillnad, det har inte funnit något motsatsförhållande, ur mitt perspektiv, i goda villkor för basindustrin, arbetsgivarna, eller löntagarna. Snarare tvärtom, arbetsgivare som det går bra för, är en förutsättning för att människor ska ha jobb, bra löner och via den vägen bygga en starkare välfärd.”

Så nej, några avtryck i betongen har hon som relativt nytt statsråd ännu inte satt, och aviserar inga heller, delvis fast i tidigare överenskommelser. Men det saknas inte frågor att ta itu med, som hon ärvt från sin företrädare och den uppgörelse som finns med samarbetspartierna Centern och Liberalerna. Vissa skulle kalla det ett kamikaze-uppdrag. Själv tycker hon förstås att hon har fått det roligaste jobbet.

Ett uppdrag att dra i mål är etableringsjobben – det förslag till statligt lönesubventionerade jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa som fack och arbetsgivare i grunden förhandlat fram. Den 1 juli nästa år är tanken att systemet ska sjösättas och tidplanen ser ut att hålla, även om flera remissinstanser pekat på problem med vad som ska anses som minimilön inom respektive yrke, den nivå som subventionerna är riggade för:

”Ja, jag kan inte se något annat än att vi kommer att leverera enligt avtalet”, säger Nordmark.

Statsminister Stefan Löfvens baby, krisstöd till företag och anställda vid större ekonomiska bekymmer i en bransch, är också en fråga som parterna är överens om och som är färdigutredd, men som inte finns nämnd i budgeten för 2020. Den är också på gång och är en väldigt angelägen fråga, enligt Nordmark, men ligger inte på hennes bord.

”Den frågan ligger på finansdepartementet, den frågan bereds nu.”

Ett skarpt besked väntas tidigast i kommande vårbudget.

Läs mer: AF-chefen: Risk att reformen öppnar dörren för brottslighet

Sen har Eva Nordmark att hantera den för Socialdemokraterna kanske känsligaste frågan, en uppluckrad arbetsrätt, las. En statlig utredning ska i maj bland annat föreslå utökade undantag i turordningsreglerna vid uppsägningar. Men om fack och arbetsgivare lyckats förhandla fram ett eget förslag kommer det att gälla. Men framför allt facken har missnöjt klagat på att tidsramen är illa vald – den krockar med lönerörelsen – och skulle vilja ha mer tid.

Huruvida hon som socialdemokratisk arbetsmarknadsminister är beredd att köra över parterna om de inte hinner klart, är en hypotetisk fråga tycker hon.

”Jag utgår ifrån att vi håller den tidsram som är sagt.”

Mest akut är ändå att få ordning på den kaosartade Arbetsförmedlingen. Inte heller där kommer svenskarna att märka av att regeringen tillsatt en ny arbetsmarknadsminister – några nya tankar har hon inte. Det är ordning och reda som gäller för Eva Nordmark – ett populärt begrepp från den fackliga värld hon kommer ifrån.

Läs mer: Mårder rasar mot AF-reform: ”Fullständigt kaos”


Innehåll från AteaAnnons

Unikt samarbete förenklar molnresan för Ateas kunder

När Microsoft i höst öppnar sitt nya datacenter i Sandviken kommer det bringa molnet närmare kunderna. Det öppnar för Ateas kunder att flytta sina VMware-system till Azure med bibehållna licenser och förlängda avtal för uppdateringar.

Kunder som kör applikationer på VMwares virtualiseringsplattform i egen regi kan nu flytta sina arbetslaster till Azure utan att lämna VMware-miljön. Det är kärnan i det nya erbjudandet från Atea, i nära samarbete med Microsoft, som nu erbjuds företagets kunder i Sverige och övriga Norden. Erbjudandet kommer samtidigt som, och är en direkt följd av, att Microsoft öppnar sin nya datacenterregion i Sverige.

Kunderbjudandet som går under namnet Atea Managed It Modernization Service är en plattform från VMware tillsammans med Microsoft Azure VMware Solution. Det innebär att de kan fortsätta använda VMware-miljön och samtidigt nyttja fördelarna med Azure. De behöver även inte skola om sig till en ny miljö, men kan ändå effektivisera i molnet, vilket i slutänden ger lägre kostnader. 

– Vi har skapat en allians med VMware-baserat moln på Azure och har ett antal kunder med utgående kontrakt för VMware som kan dra nytta av detta. Det nya erbjudandet är utmärkt för de kunder som vill flytta sina applikationer till molnet, men ha kvar teknologin i VMware, säger Jonas Emilsson, chefsarkitekt på Atea.

Kortare och grönare väg till molnet

Enligt Jonas Emilsson har Atea många Azure-kunder och samtidigt en stor bas med kunder som använder VMwares teknik i egna datacenter. Tanken är att de senare kan dra nytta av erbjudandet för sin molnresa, att flytta applikationer till molnet men ha kvar den tekniska och administrativa miljö de är vana vid, och det med en levererans från en och samma aktör. Jonas Emilsson kallar det för en brygga mellan två världar.

– Värdet för kunden ligger i helhetsupplevelsen, Managed It Modernization Service är en one-stop-shop för den hybrida molnresan. Man har ett arv i VMware men man migrerar till Azure med samma trygghet som tidigare. Kunderna bibehåller sin förmåga att integrera och de kan använda tekniken som de är vana vid. Det ligger en stor affärsnytta i detta, säger Jonas Emilsson.

>> Läs hur ni undviker fallgroparna på vägen till det hybrida molnet

Erbjudandet från Atea är kopplat till Microsofts etablering av ett nytt datacenter i Sverige, närmare bestämt i Sandviken. Etableringen innebär att de svenska Azure-kunderna nu kan driva sina applikationer med kortare svarstider, högre tillgänglighet och inte minst med renare klimatsamvete.

– Vi lanserar en ny datacenterregion i Sandviken. Det gör att vi drar nytta av den region som är mest hållbar med otroligt fina CO2-värden. Det ger också kunderna korta svarstider och sju till tio gånger snabbare uppkoppling till den här regionen än andra regioner, säger Asbjörn Ejsing, DC Lead – Director Cloud Sweden på Microsoft.

Förlängda supportavtal krymper kostnader

I samband med att kunder går in i Azure VMware Solution, AVS, kommer supportavtalen med säkerhetsuppdateringar för Server 2008 och SQL Server, så kallade Extended Security Updates, förlängas. Enligt Asbjörn Ejsing finns det ”stora arv i gammal mjukvara” som annars hade inneburit omfattande kostnader för förlängning av avtalen.

– Kundens egna datacenter i molnet ska vara så likt deras nuvarande miljö som möjligt. Man kan administrera från samma ställe och till exempel flytta maskiner som tidigare. Managed It Modernization Service är som att lägga till en sekundär datahall med dedikerade värdmaskiner som den gamla miljön etableras på. Vi delar heller inte infrastruktur med andra ur ett hårdvaruperspektiv, säger Jonas Emilsson på Atea.

Enligt Asbjörn Ejsing på Microsoft är detta en lösning med ”en hel del järn i botten” som omsluts med managementverktyg och kopplingar till Azure-portaler och -profiler, så att kunderna kan addera bland annat lagring och säkerhet.

Först i Norden

Ateas ramvek CloudTrack riktar sig mot företag som har egna datacenter men som ska migrera till molnet. Ramverket erbjuder både den tekniska migreringen, men också allt runt omkring som kommersiella verktyg och juridik. 

– Vi ser att det finns en stor oro och osäkerhet bland företag inför teknikskiften och migrering till molnet, och jag tycker inte att vi jobbar på rätt sätt i branschen som helhet med att hjälpa kunderna på resan. Atea kan hjälpa kunderna med hela resan med en ”safe journey” och bibehållen trygghet, säger Jonas Emilsson.

>> Läs hur ni undviker fallgroparna på vägen till det hybrida molnet

Att teknik bara är en del av utmaningarna understryks av Emil Darrell, erbjudandeansvarig på Atea. Att flytta applikationer till molnet handlar om ett helhetsgrepp som måste inkludera även ekonomiska och juridiska frågor.

– Vi kan säkerställa kostnadsdelarna med ett verktyg för både on-prem och moln. Vi har kommersiella verktyg också, inte bara tekniska. Det blir kostnadseffektivt ur ett avtalsperspektiv och ger en större affärsnytta för kunden. Till det har vi även juridiska verktyg och ramverk för att underlätta processen, säger Emil Darrell.

– Det som gör erbjudandet unikt är kringtjänsterna och den stora breda basen med konsulter som kan stötta i resan. Vi är först ut i Norden att formalisera ett sånt här erbjudande, säger Jonas Emilsson.

Får återvinna licenser

En fråga som många kunder ställer är hur det kommer fungera med deras existerande licenser om de flyttar applikationer till molnet. Ofta handlar detta om olika licenser ifall applikationen driftas i eget datacenter eller i molnet. Enligt Asbjörn Ejsing och Jonas Emilsson kommer Microsoft och Atea att ge kunderna möjlighet att återvinna licenserna om de migrerar applikationer till Azure VMware Solutions genom initiativet Azure Hybrid Benefit.

– Nu kan kunderna återvinna licenserna från Microsoft när de går in i AVS, det ger en lägre kostnad eftersom de redan betalat licenserna, och det sparar naturligtvis kunden en hel del pengar, säger Jonas Emilsson.Asbjörn Ejsing håller med: 

– Det ska vara kostnadsneutralt mellan on-prem och Azure. Det underlättar resan.

Mer från Atea

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atea och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?