1515

Ivisys intäkter minskade under första kvartalet

First North-listade Ivisys intäkter från rörelsen sjönk till 0,4 miljoner kronor under det första kvartalet 2020 (0,9). 

”Sifforna som presenterats för första kvartalet 2020 visar på en svag intäktssida till övervägande del grundat i förändringar av produkter i arbete. Vi kan se att fakturering och nettoomsättning baserat på både försäljning och servicearbete visar tydligt stigande kurvor och vi ser goda möjligheter att fortsätta denna ökning under det andra kvartalet”, skriver vd Stefan Bohman.

Faktureringen ökade till 2,0 miljoner kronor (0,8).

2020 började med en hög säljaktivitet för att sedan påverkas av den allmänna ekonomiska avmattningen och osäkerheten och avsluta kvartalet på en lägre nivå, skriver Stefan Bohman.

Rörelseresultatet under det första kvartalet var i stort sett oförändrat vid -4,6 miljoner kronor (-4,7).

Kassaflödet under det första kvartalet uppgick till -5,4 miljoner kronor (3,9). Likvida medel den 31 mars var 0,1 miljoner kronor (6,4).

”Vi ser med tillförsikt på framtiden, den långsiktiga trenden som vi ser framför oss i dagsläget innebär hemflyttad produktion till Europa i kombination med ett önskemål om minskat personalberoende vilket ger oss en god position att expandera vår affär”, skriver Ivisys-chefen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?