Ivanka Trump blir obetald presidentrådgivare

Ivanka Trump blir obetald rådgivare till sin far Donald Trump. Det meddelar Vita huset, rapporterar AFP.

Ivanka Trump
Ivanka TrumpBild:Manuel Balce Ceneta

Tidigare är hennes make Jared Kushner senior rådgivare till presidenten och även han är obetald. Kushners expertis är inom fastighetsutveckling.

"Vi är glada över att Ivanka Trump har valt att ta steget till hennes oöverträffade roll som första dotter och som stöd till presidenten", skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

Nyligen rapporterades det om att presidentdottern fått ett eget kontor i Vita huset och med tillgång till utrustning som staten betalat. Hon har även närvarat när den japanske premiärministern Shinzo Abe och den tyska förbundskanslern Angela Merkel besökte USA.

Kritiker har varnat för en intressekonflikt eftersom Ivanka Trump också driver företag under eget varumärke. Hon har själv avfärdat kritiken.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?