1515

Italienskt besked får banker att stiga

Tendensen var överlag negativ på de europeiska börserna på onsdagen. Finanssektorn har dock utgjort ett undantag och inte minst italienska banker steg med stöd av hopp om en rimlig budget från landets regering.

"Budgetlagen kommer att lugna marknaden, men också italienarna", sade den vice premiärministern, Luigi Di Maio, till reportrar efter ett möte i Rom på onsdagen.

Matteo Salvini, ledare för Lega och även han vice premiärminister, sade till tidningen Sole och andra italienska medier att budgeten inte kommer att bryta mot EU:s regler utan underskottet kommer att bli "cirka" 2 procent av BNP för 2019.

Italienska statsobligationsräntor drog sig nedåt med 10-18 punkter på onsdagen medan Banco BPM och UBI avancerade 6 till 7 procent. Unicredit, Mediobanca och Intesa Sanpaolo klättrade 3 till 4 procent på Milanobörsen. Allmänt har europeiska finansinstitut avancerat på onsdagens börser och var enda sektorn på plus inom Stoxx Europe 600-indexet, som backat 0,7 procent. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?