Annons

Italiens regering godkänner stödpaket på 250 miljarder kronor

Italiens regering har godkänt ett stimulanspaket på totalt 25 miljarder euro för att få i gång ekonomin efter coronakrisen. Stödpaketet på motsvarande 250 miljarder kronor måste nu godkännas av parlamentet, där regeringspartierna har majoritet.

Premiärminister Giuseppe Conte.
Premiärminister Giuseppe Conte.Foto:Andrew Medichini, Andrew Medichini, Andrew Medichini

”Vi skyddar arbetstillfällen, vi stöder arbetare, vi minskar skattetrycket, vi hjälper regionerna”, säger premiärminister Giuseppe Conte.

Bland annat ska Italiens södra delar, som är mindre utvecklade än de industriella norra delarna, få skattemässiga fördelar.

”Vi är medvetna om bristen på infrastruktur i söder som är mindre konkurrenskraftig och vi vill att detta gap ska minskas”, säger Conte.

Conte säger också att regler om social distansering och obligatoriska munskydd kommer att gälla till den 7 september.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?