1515
Annons

Italiens kreditbetyg sänks till snäppet över skräp

På tisdagskvällen sänkte kreditvärderingsinstitutet Fitch sitt kreditbetyg för Italien till BBB-, ett snäpp över ”skräp”.

Foto:Andrew Medichini, Andrew Medichini, Andrew Medichini

Det rapporterar Financial Times.

Fitch motiverar sitt beslut med att uppgången i landets skuldnivåer som ett resultat av coronakrisen kommer att öka tvivlen om hur uthållig landets lånesituation är.

Fitch skriver att de räknar med att landets skuld i förhållande till BNP kommer att stiga med omkring 20 procentenheter i år till 156 procent, då kraftigt ökade utgifter sammanfaller med att ekonomin krymper med 8 procent.

”Nedgraderingen speglar den betydande påverkan som den globala Covid-19-pandemin utgör på Italiens ekonomi och finansiella ställning”, skriver Fitch.

Enligt institutet kommer skuldnivån i förhållande till BNP endast stabiliseras på denna mycket höga nivå på medellång sikt, vilket understryker riskerna mot den skuldens uthållighet.

Fitch sänkning av Italiens kreditbetyg kommer bara några dagar efter att Standard & Poor's lämnade sitt betyg oförändrat på BBB.

Indiskas vd efter förluståren: ”Vi har en extrem revanschlust”

Efter ett fem år långt stålbad ser Karin Lindahl, vd Indiska, en ljusare framtid för kedjan som varit farligt nära att gå i graven. Med ett nytt sortiment gör bolaget debut på Stockholms modevecka – och ser möjligheter att norpa kunder i en lågkonjunktur. 

Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).
Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera