1515
Annons

Italiens kreditbetyg kan sänkas

Italiens kreditbetyg kan komma att sänkas av Moody's, mot bakgrund av den nya regeringens budgetplaner. Det rapporterar Bloomberg News.

Moody's bedömer att det finns en risk att vissa åtgärder som tagits såsom pensionsreformen kan komma att dras tillbaka. Man har förvisso justerat vissa förslag i det slutgiltiga koalitionsavtalet men bedömningen är ändå att det kommer leda till en svagare finansiell position för landet. 

Italien har för närvarande kreditbetyget Baa2, vilket är det näst lägsta kreditbetyget som är investment-grade. Italiens skulder uppgick till 2,3 biljoner euro per utgången av mars, enligt landets centralbank. 

Trots den näst största skuldkvoten i eurozonen har löften om investeringar från den nya regeringen skrämt den finansiella marknaden. Kreditspreaden mellan den italienska och den tyska tioåringen är nu på högstanivåer som noterades senast för fyra år sedan, skriver Bloomberg News. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?