Annons

Italien utreder misstänkt terrorfinansiering

Italienska åklagare har utfärdat arresteringsorder efter tio personer misstänkta för att vara delaktiga i ett kriminellt nätverk som finansierar terrorism.

Bland de misstänkta finns en imam.

Åtta av de misstänkta är tunisier och två är italienare enligt ett uttalande fån åklagarmyndigheten i regionen Abruzzo. Enligt åklagarna har de misstänkta bland annat öppnat falska bankkonton för att kunna flytta stora penningsummor och undvika skatt.

Delar av pengarna ska "ha finansierat verksamhet kopplad till det radikala nätverket al-Nusra.  Den syriska jihadistalliansen Jabhat al-Nusra kallar sig numera för Hayat Tahrir al-Sham och har bland annat kopplingar till terrornätverket al-Qaida.

En del av pengarna har också varit öronmärkta för att gå till imamer i Italien "inklusive en som har dömts för samverkan med en grupp som är kopplad till internationell terrorism", enligt uttalandet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera