ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Italien utreder misstänkt terrorfinansiering

Italienska åklagare har utfärdat arresteringsorder efter tio personer misstänkta för att vara delaktiga i ett kriminellt nätverk som finansierar terrorism.

Bland de misstänkta finns en imam.

Åtta av de misstänkta är tunisier och två är italienare enligt ett uttalande fån åklagarmyndigheten i regionen Abruzzo. Enligt åklagarna har de misstänkta bland annat öppnat falska bankkonton för att kunna flytta stora penningsummor och undvika skatt.

Delar av pengarna ska "ha finansierat verksamhet kopplad till det radikala nätverket al-Nusra.  Den syriska jihadistalliansen Jabhat al-Nusra kallar sig numera för Hayat Tahrir al-Sham och har bland annat kopplingar till terrornätverket al-Qaida.

En del av pengarna har också varit öronmärkta för att gå till imamer i Italien "inklusive en som har dömts för samverkan med en grupp som är kopplad till internationell terrorism", enligt uttalandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer