1515
Annons

Italien ger brittiska finansbolag tillfälligt fri lejd

Italien ger nu klara besked till brittiska banker och finansbolag om vad som gäller efter brexit. En övergångsperiod inleds nu som sträcker sig fram till den 30 juni, men bara för dem som redan ansökt om fortsatt verksamhet i landet, det rapporterar Bloomberg

Foto:Francisco Seco

Italienska finansinspektionen, Consob meddelar nu att man beslutat att ge brittiska banker och finansbolag en nådeperiod i efterspelet av britternas utträde ur EU. Beslutet gäller de bolag som innan 31 december 2020 lämnade in en ansökan om fortsatt verksamhet i landet.

Beskedet innebär att brittiska bolag nu kan fortsätta sina italienska verksamheter under den period som de inväntar sina tillståndsprövningar för att göra affärer i landet som icke europeiska företag. 

I en kommentar säger den italienska finansinspektionen att övergångsperioden sträcker sig som längst till den 30 juni i år då ansökningarna bedöms kunna godkännas eller avslås.

Även om det nu finns ett handelsavtal på plats mellan EU och Storbritannien kommer signaler från bolag om vikten av övergångsperioder för att kunna anpassa sig till de nya förutsättningarna.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?