Annons

IT-konsulten Softronics omsättning backar

IT-konsulten Softronics omsättning uppgick till 181 miljoner kronor under det första kvartalet 2020 (184). Ebitda-resultatet blev 23,6 miljoner kronor (23,4).

Periodens resultat efter skatt uppgick till 13,4 miljoner kronor (13,4), motsvarande 0:25 kronor per aktie (0:25).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -8,2 miljoner kronor (5,8)

Totala likviditetsutrymmet uppgick till 127 miljoner kronor.

Softronic ser hur vissa kunder tvingas dra ner på IT-investeringar på grund av coronapandemin, skriver vd Per Adolfsson. Det yttrar sig i planerade projekt som inte blir av, startade projekt som skjuts upp, minskas eller avslutas. Men parallellt upplever vissa av bolagets större kunder en kraftigt ökad belastning, med behov av nya digitaliseringsåtgärder som kan bidra till att avlasta personalen.

”Vi förbereder oss noggrant för att kunna möta snabba nedgångar i efterfrågan, och se till att vi står rustade om krisen skulle bli långvarig. Det är också mot den bakgrunden man ska se styrelsens beslut om att ändra det tidigare kommunicerade förslaget till utdelning. Vi har en god kassa, som vi sparar för att kunna hantera alla eventualiteter. Men samtidigt jobbar vi också intensivt med att skapa och utveckla nya affärsmöjligheter”, skriver vd. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?