ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

It-bolaget skänker en kvarts miljon

  • Mikael Noaksson, vd Advania. Foto: Advania

Advania har genom sina anställda skänkt uppemot en kvarts miljon kronor till välgörenhet i december.

”Det är en kostnad vi ska ha oavsett hur det går för oss som bolag”, tycker it-bolagets vd Mikael Noaksson.

Advania, som är verksamma inom it-sektorn, har nu valt att skänka 1.000 kronor per anställd, kund och samarbetspartner till välgörenhet. Gåvan ersätter den julklapp som vederbörande annars hade fått av bolaget.

”Det borde vara viktigt för alla att hjälpa till, får man hoppas. Under de senaste åren har vi försökt fokusera på att inte bara ge bort något generellt, utan koppla det till våra medarbetare”, säger vd:n Mikael Noaksson.

Även ifjol lät Advania skänka pengar till välgörenhet under december månad. Och det är de anställda själva som får välja vilken organisation som får ta del av tusenlappen, utefter deras egna hjärtefrågor.

”Det är verkligen väldigt uppskattat bland medarbetarna. Just att alla får välja att stödja en förening, ett iniativ eller en organisation som de bryr sig om. Det blir dubbel glädje, eftersom både bolaget och den anställda får ge.”

Advania har ungefär 300 anställda på 9 kontor runtom i Sverige. Så här långt i december har därför 240.000 kronor kommit organisationer som Läkare utan gränser, FN:s flyktingorgan UNHCR och Världsnaturfonden till lags.

”Det känns självklart otroligt bra. Varje år budgeterar vi för den här typen av iniativ. Det är en kostnad vi ska ha oavsett hur det går för oss som bolag, tycker jag. Sedan har det gått väldigt bra de senaste åren och då har vi möjligheten att också ge mer”, säger vd:n Mikael Noaksson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer