Annons

Israelisk startup stämmer Apple

Den israeliska startupen Corephotonics har stämt Apple för patentintrång på dess kamerateknik, rapporterar Reuters.

Stämningen lämnades in till en federal domstol i San Jose under måndagen. I den uppger Corephotonics att Apple gjort intrång på tekniken efter att man tagit upp kontakten med företaget om ett partnerskap.

Under samtalen ska Apple ha hyllat bolagets teknik men inte velat ta licens på den. Istället ska Silicon Valley-jätten ha antytt att man förmodligen skulle göra ett intrång och det utan större konsekvenser. Detta eftersom det skulle ta Corephotonics flera år och miljoner dollar i rättegångskostnader innan Apple potentiellt skulle behöva betala något. Apple har avböjt att kommentera.

Kameratekniken som Corephotonics ligger bakom uppges Apple ha använt i sin iPhone 7 och iPhone 8 Plus.

Corephotonics är sedan tidigare uppbackat med 50 miljoner dollar i kapital från olika profilerade riskkapitalister och övriga investerare. Bland dessa finns Samsung Ventures, Foxconn och hongkongmiljardären Li Ka-Shing.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?