Annons

Israel sköt ner syrisk drönare över Golan

Israel har skjutit ned en drönare över Golanhöjderna, enligt en talesperson för den israeliska militären. Drönaren tillhör enligt Israel den syriska militären.

"Det var en rekognosceringsdrönare, inte en attackdrönare. Vi undersöker om det finns någon koppling till Iran eller Hizbollah", säger Jonathan Conricus, israelisk överstelöjtnant.

Till en början uppgav Israel att drönaren var rysktillverkad, ett påstående man senare backat från. Det är oklart var den är tillverkad, säger militären nu.

Golanhöjderna är ett syriskt gränsområde som ockuperas av Israel sedan sexdagarskriget 1967.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?