1515

Israel hoppas på affärer med gamla fiender

Israel ser nya möjligheter för affärer i miljardklassen med Förenade Arabemiraten och Bahrain efter det historiska avtalet med avsikt att normalisera relationerna mellan länderna, rapporterar Financial Times.

Avtalet möjliggör för länderna att stärka sina ekonomiska band. Israel har siktet inställt på att ta del av investeringsstöd från de rika oljeländerna, som i sin tur vill ta del av Israels kunskaper inom bland annat vattenhantering och jordbruksteknologi. 

”Huvudidén här är fred genom välstånd. Vi vill ha ett bilateralt ekonomiskt förhållande med Förenade Arabemiraten och Bahrain för att bygga ett nytt Mellanöstern”, säger Ofir Akunis, Israels minister för regionalt samarbete till FT. 

Förenade Arabemiraten och Israel vill etablera ett direktflyg mellan varandra och planerar öppnandet av ambassader, något som förväntas öka turismen mellan länderna. 

Premiärminister Benjamin Netanyahu ska tillsammans med ledarna för de båda Gulfstaterna skriva under avtalet i Vita huset på torsdag.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?