Annons

ISR:s rapport i linje med verksamhetsplan

Life science-bolaget ISR Immune Systems redovisar ett resultat om -14,5 miljoner kronor (-15,8) för det första halvåret 2020.

Balansomslutningen den 30 juni 2020 uppgick till 51,2 miljoner kronor (22,4). Koncernens egna kapital uppgick till 47,3 miljoner kronor (12,2) och likvida medel till 48,8 miljoner (14,4). 

”Halvårets resultat är i linje med bolagets verksamhetsplan”, skriver bolaget i rapporten.

Halvårets kassaflöde uppgick till 26,8 miljoner kronor (-17,9.

Efter de genomförda emissionerna har bolaget en stark ekonomisk plattform för att genomföra planerat utvecklingsarbete inom planerade områden, står det också i rapporten.

ISRs pipeline innehåller läkemedelskandidater vars funktion är att stimulera immunsystemet, speciella immunceller och unika mekanismer. Bolagets olika läkemedelskandidater utvecklas för att specifikt adressera svagheter som till exempel hbv- eller hiv-viruset utnyttjat. 

För cancerprogrammet så pågår vidare djurstudier för att hitta dos, administreringsberedning och lämplig kombination med check point-blockerare parallellt med att ISR-50 befinner sig i toxikologisk testning i stora djur för att utvärdera säkerhet inför det sista steget att ansöka om IND-status och att kunna påbörja klinisk fas 1/2-studie av patienter med spridd cancersjukdom.

”När vi väl ansökt om och erhållit IND-status för vår läkemedelskandidat ISR-50 så ser vi framför oss fördjupade diskussioner med intresserade samarbetspartners, licenstagare och stora läkemedelsbolag”, skriver bolaget.

Vad gäller fas 2a-behandlingstudie av hiv-patienter har coronapandemin gjort att läkemedelsverket avrått från kliniska studier och bolagets kliniska prövare på infektionsklinikerna i Göteborg och Stockholm har varit fullt upptagna med behandling av covid 19-patienter så inklusionstakten under våren har varit låg. 

”För att ta igen förlorad tid så har vi nu engagerat två hiv-dedikerade behandlingscentra i Tyskland, Berlin och München. Etik och kliniskt protokoll är inskickat till etiknämnd och läkemedelsverket i Tyskland där vi räknar med att kunna inkludera patienter i slutet på september, början på oktober. Därefter kommer vi ha 5 center för inklusion där endast ett par patienter per center behövs för att slutföra studien”, skriver ISR.

ISR:s läkemedelskandidat, ISR-50, som är en svag TLR-2 stimulerare, stimulerar en speciell cell i lungan, makrofagen, för att skapa ett optimalt immunsvar. Bolaget tog därför beslutet att påbörja framtagandet av ett vaccin för covid-19 genom ett samarbete med Teaser. En serie experiment pågår nu i smådjur för att optimera dos och komposition, varefter det är dags för större djur, heter det.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?