Annons

ISR har ingått avsiktsförklaring för vaccintillverkning i Bangladesh

First North-listade ISR Immune System, som utvecklar inhalationsvaccin mot covid-19, har ingått en avsiktsförklaring med det bangladeshiska läkemedelsbolaget Unimed för tillverkning och distribution av ISR:s sars-cov-2-vaccin i Bangladesh. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Syftet med avsiktsförklaringen är att bolagen ska komma överens om ett licensavtal som ger Unimed exklusiv rätt att tillverka och distribuera vaccinet i Bangladesh. 

Unimed ska tillverka 100 miljoner enheter vaccin per år och hoppas att att inom fem år kunna tillverka 300 miljoner enheter eller mer per år. 

Enligt pressmeddelandet får ISR ersättning i form av en betalning vid signering av ett licensavtal och en betalning när ISR får godkännande att marknadsföra och sälja vaccinet, samt en tvåsiffrig royalty.

”Bangladesh är ett av de länder som drabbats hårt och är i mycket stort behov av ett vaccin mot covid-19 och efterföljande mutationer. Vi är därför oerhört glada att hitta en stark samarbetspartner i Unimed som har resurser att såväl producera som distribuera vaccinet i Bangladesh”, skriver ISR:s vd Ola Winqvist. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera