ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Isofol Medical lämnar positiva studieresultat

First North-listade Isofol Medical tillkännager på torsdagen "positiva resultat" från fas 1/2a studien i ISO-CC-005 hos patienter med metastaserande kolorektal cancer (mCRC) som har behandlats med arfolitixorin.

"Nya resultat från 19 patienter behandlade i första linjen visade tidig tumörkrympning (8 veckors behandling), definierat som en minskning större än 20 procent av tumörstorlek från baslinjen, hos 47 procent av patienterna", skriver Isofol Medical i ett pressmeddelande.

Patienterna behandlades med en kombination av 120 mg/m² arfolitixorin, 5-fluorouracil (5-FU) samt antingen irinotekan eller oxaliplatin (ARFIRI/ ARFOX).

"Resultaten är lovande och i linje med tidigare presenterade data med arfolitixorin. Då detta är en tidig analys av tumörrespons är det rimligt att förvänta sig en signifikant ökning av den totala svarsfrekvensen samt en positiv inverkan på progressionsfri överlevnad (PFS) när patienter fortsätter behandlingen utöver dessa åtta veckor", säger doktor Göran Carlsson som är huvudprövare i studien.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies