Isofol Medical lämnar positiva studieresultat

First North-listade Isofol Medical tillkännager på torsdagen "positiva resultat" från fas 1/2a studien i ISO-CC-005 hos patienter med metastaserande kolorektal cancer (mCRC) som har behandlats med arfolitixorin.

"Nya resultat från 19 patienter behandlade i första linjen visade tidig tumörkrympning (8 veckors behandling), definierat som en minskning större än 20 procent av tumörstorlek från baslinjen, hos 47 procent av patienterna", skriver Isofol Medical i ett pressmeddelande.

Patienterna behandlades med en kombination av 120 mg/m² arfolitixorin, 5-fluorouracil (5-FU) samt antingen irinotekan eller oxaliplatin (ARFIRI/ ARFOX).

"Resultaten är lovande och i linje med tidigare presenterade data med arfolitixorin. Då detta är en tidig analys av tumörrespons är det rimligt att förvänta sig en signifikant ökning av den totala svarsfrekvensen samt en positiv inverkan på progressionsfri överlevnad (PFS) när patienter fortsätter behandlingen utöver dessa åtta veckor", säger doktor Göran Carlsson som är huvudprövare i studien.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?