Isländskt brev sålt för 1,1 miljon

Ett brev kan betyda så mycket. 1,1 miljoner kronor till exempel. Det är i alla fall vad ett isländskt brev som sändes från Reykjavik såldes för vid en auktion i Malmö under fredagen.

Bild:TT

Det Malmöbaserade frimärksauktionshuset Postiljonen AB höll i dag den första av en två dagar lång frimärksauktion. Höjdpunkten under denna del av auktionen var försäljningen av en känd isländsk affärsmans enorma frimärkssamling. Dyrast på auktionen blev ett mycket speciellt brev. Brevet sändes från Reykjavik till den isländska byn Svalbard år 1872 och är det första kända isländska brevet med frimärken. Slutpriset på detta brev blev 1.140.000 kronor.

På den danska avdelningen fanns även där ett par riktiga godbitar. Ett fyrblock av det danska frimärket 16 skilling såldes för 480.000 kr. Detta märke finns det flera bevarade av men att det sitter tillsammans med tre andra i ett fyrblock gör detta till ett unikt objekt.

Under lördagen fortsätter auktionen med Sverige och övriga världen. En av höjdpunkterna är ett svenskt brev skickat till Argentina med Sveriges första frimärken. Utropspris på detta brev är 720.000 kronor


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?