Annons

Isabella Löwengrip säljer sitt skönhetsbolag

Isabella Löwengrip säljer hela sitt ägande i kosmetikabolaget Löwengrip Beauty till sin norska samarbetspartner Dermanordic.  

”Efter att ha varit influenser i halva mitt liv är det särskilt roligt att kunna visa att det är möjligt att bygga starka bolag sprungen ur sociala medier”, säger Isabella Löwengrip, som fortsatt kommer att vara företagets ansikte utåt. 

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, grundare av Löwengrip Beauty.
Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, grundare av Löwengrip Beauty.Foto:Oskar Omne

Isabella Löwengrip startade Löwengrip Beauty tillsammans med Pingis Hadenius 2013 och har sedan dess expanderat snabbt. 

”Ja vi har alltid varit lönsamma”, berättar Pingis Hadenius om verksamheten, som 2018 kom att omsätta 85 miljoner kronor. 

Förra året uppgick försäljningen på över 100 miljoner kronor enligt det norska skönhetsbolaget Dermanordic, som genom ett samarbetsavtal tog över en stor del av distributionen under fjolåret. Nu säljer grundarduon, Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius äger 50 procent vardera inför affären, hela bolaget till samarbetspartnern.  

”Det här är viktigt för att få en bättre grund för att växa vidare på den nordiska marknaden”, säger Pingis Hadenius som liksom sin medgrundare kommer att fortsätta att arbeta i bolaget även efter ägarskiftet. 

Någon köpeskilling för affären är inte känd, men grundarna säger sig vara nöjd med upplägget. 

”Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden”, säger Isabella Löwengrip i en kommentar. 

Vid sidan av skönhets-verksamheten kontrollerar Isabella Löwengrip själv ett bolag vid namn Löwengrip Invest. Den verksamheten har dragits med problem och neddragningar, efter en uppmärksammad expansion i USA. 

Enligt Pingis Hadenius finns dock inga kopplingar mellan de två bolagens verksamhet.

Pingis Hadenius påpekar att Sverige länge haft en stor modeindustri, och att hon är särskilt glad i att bidra till att även skönhet och kosmetika flyttat fram sina positioner. 

”Det är ett gott betyg för Sverige att vi börjat bygga skönhetsbolag också”, säger hon till Di. 

Den norska samarbetspartnern Dermanordic, som ägs bland annat av bryggeriarvtagaren och konstsamlaren Christian Ringnes som även är styrelseordförande. Henning Nielsen, som är vd och delägare, hyllar grundarna i en kommentar och understryker att de kommer att stanna kvar i verksamheten: 

”Jag är väldigt imponerad över vad de båda har skapat på egen hand. Företaget Löwengrip Beauty AB har aldrig gått med underskott och tillväxten är skapad utan externt kapital.”


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från MedicagoAnnons

Medicago firar 25 år – därför har de lyckats

Fyllning av vialer i C-klass.
Fyllning av vialer i C-klass.

Sedan Medicago grundades 1995 har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad kontraktstillverkare på den svenska marknaden. Under de senaste 15 åren har Medicago erbjudit kontraktstillverkning inom både medicinteknik och bioteknik. 

Kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik kan innebära en lång och utdragen process där många bitar ska falla på plats, till exempel krävs rätt teknik för ändamålet såväl som ekonomiska förutsättningar och tidsram. Trots stor efterfrågan kan det vara svårt att hitta aktörer som möter behoven, och att hitta en match är inte helt enkelt, i synnerhet för företag som vill tillverka mindre volymer. Det Uppsalabaserade företaget Medicago erbjuder ett koncept med korta beslutsvägar, hög flexibilitet och konkurrenskraftiga ledtider. Medicagos vd Jan Henriksson berättar: 

 –För de som har bråttom eller som önskar en mindre produktion är vi mycket konkurrenskraftiga inom både bioteknik och medicinteknik. Vår storlek gör att vi snabbt kan sätta igång kvalitetssäkrade produktioner med spårbarhet på alla komponenter. Speciellt starka är vi på frystorkning och tillverkning i renrum. 

Kvalitetssäkrade produktioner optimerade efter kundens behov

Företaget anpassar tillverkningsprocesserna utefter sina kunders behov. Vissa önskar hjälp med delar av tillverkningsprocessen för att komplettera sin befintliga produktionskapacitet, medan andra vill att Medicago sköter hela processen från idé till färdig produkt. Oavsett omfattning gäller alltid kvalitetssäkrade produktioner, vilket Medicago har lång erfarenhet av med kvalitetssystemen ISO9001 och ISO13485. 

– Vi har full spårbarhet i alla led. Då vi är certifierade sker regelbundet externa auditeringar som säkerställer att alla viktiga bitar finns på plats. Inom medicinteknik arbetar vi med både klass 1-produkter såväl som medicintekniska produkter med mycket höga kvalitetskrav. Det är viktigt för oss att vara en pålitlig leverantör och att kunderna känner sig trygga hos oss, avslutar Jan Henriksson.

Fakta Medicago
Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. Läs mer på www.medicago.se

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?