Annons

Isabella Löwengrip säljer sitt skönhetsbolag

Isabella Löwengrip säljer hela sitt ägande i kosmetikabolaget Löwengrip Beauty till sin norska samarbetspartner Dermanordic.  

”Efter att ha varit influenser i halva mitt liv är det särskilt roligt att kunna visa att det är möjligt att bygga starka bolag sprungen ur sociala medier”, säger Isabella Löwengrip, som fortsatt kommer att vara företagets ansikte utåt. 

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, grundare av Löwengrip Beauty.
Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, grundare av Löwengrip Beauty.Foto:Oskar Omne

Isabella Löwengrip startade Löwengrip Beauty tillsammans med Pingis Hadenius 2013 och har sedan dess expanderat snabbt. 

”Ja vi har alltid varit lönsamma”, berättar Pingis Hadenius om verksamheten, som 2018 kom att omsätta 85 miljoner kronor. 

Förra året uppgick försäljningen på över 100 miljoner kronor enligt det norska skönhetsbolaget Dermanordic, som genom ett samarbetsavtal tog över en stor del av distributionen under fjolåret. Nu säljer grundarduon, Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius äger 50 procent vardera inför affären, hela bolaget till samarbetspartnern.  

”Det här är viktigt för att få en bättre grund för att växa vidare på den nordiska marknaden”, säger Pingis Hadenius som liksom sin medgrundare kommer att fortsätta att arbeta i bolaget även efter ägarskiftet. 

Någon köpeskilling för affären är inte känd, men grundarna säger sig vara nöjd med upplägget. 

”Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden”, säger Isabella Löwengrip i en kommentar. 

Vid sidan av skönhets-verksamheten kontrollerar Isabella Löwengrip själv ett bolag vid namn Löwengrip Invest. Den verksamheten har dragits med problem och neddragningar, efter en uppmärksammad expansion i USA. 

Enligt Pingis Hadenius finns dock inga kopplingar mellan de två bolagens verksamhet.

Pingis Hadenius påpekar att Sverige länge haft en stor modeindustri, och att hon är särskilt glad i att bidra till att även skönhet och kosmetika flyttat fram sina positioner. 

”Det är ett gott betyg för Sverige att vi börjat bygga skönhetsbolag också”, säger hon till Di. 

Den norska samarbetspartnern Dermanordic, som ägs bland annat av bryggeriarvtagaren och konstsamlaren Christian Ringnes som även är styrelseordförande. Henning Nielsen, som är vd och delägare, hyllar grundarna i en kommentar och understryker att de kommer att stanna kvar i verksamheten: 

”Jag är väldigt imponerad över vad de båda har skapat på egen hand. Företaget Löwengrip Beauty AB har aldrig gått med underskott och tillväxten är skapad utan externt kapital.”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera